Kardelenler, baharı müjdeledi

Kardelenler, baharı müjdeledi
Karların erimesiyle baharı karşılayarak gün yüzüne çıkan çiğdem ve kardelenler, eşsiz bir güzellik sunuyor.

KARS  - Havanın ısınması ve karların erimesiyle baharı karşılayarak günyüzüne çıkan çiğdem ve kardelenler, eşsiz güzellikler sunuyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kar tabakasını delen çiğdem ve kardelenler bahara merhaba dedi. Zarifliğiyle göz dolduran ve renginden dolayı saflığın simgesi olarak nitelendirilen kardelenler, güzel görüntü oluşturuyor.Mor ve bembeyaz rengiyle kardelenler, zemini ısıtarak sivri şekilde karın içerisinde çıkıyor, sonra da şemsiye şeklini alıyor. Sarıkamış'ı çevreleyen Acısu, Aşıt Tepe ve Çamaşır Deresi mevkilerinde açan mor kardelenler, çiğdemler fotoğraf sanatçılarına da güzel görüntüler sunuyor.Buzları tamamen eriyen Ördek Gölü'nde ise yaban ördekleri, angutlar, uzun süren kış mevsiminin sonunda yüzmenin keyfini çıkardı. Doğanın canlanmasıyla ağaçkakan kuşları, sincaplar, sarıçam ormanları içinde baharın geldiğini müjdeliyor.

 "Son cemre düştükten sonra kardelenler baharı ilk müjdeleyen çiçeklerimizdir"

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin florasının çok zengin olduğunu ifade ederek, eko-turizm açısından özellikle kardelenlerin farklı güzellikler sunduğunu söyledi. Bölgede bahar ve yaz aylarında trekking düzenlediklerini anlatan Doğanay, "Kente gelen doğaseverler bölgenin doğa yapısını, turizmini öğreniyor. Sarıkamış kardelenleri, Allahuekber şehitleriyle özdeşleşmiştir. Şehitlerimiz gibi dağda açan kardelenler ölümsüzlüğü simgeliyor. Yani kardelenler açtığı zaman, şehitlerimizin ölümsüz olduğunu anlatıyor" diye konuştu.

Kardelen ve çiğdem çiçeklerinin 2 bin 100 ve 2 bin 700 rakım arasında, mart ayının ortalarından itibaren çıkmaya başladığını ve haziran ayı ortalarına kadar bölgede güzel görüntü oluşturduğunu belirten Doğanay, "Son cemre düştükten sonra kardelenler baharı ilk müjdeleyen çiçeklerimizdir. Karın altında zemini ısıtan kardelenler sivri şekilde çıkar, sonra karın üzerinde şemsiye gibi açılır" ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.