Kaya, DİSKİ’NİN 1 milyarlık ihalesini sordu

Kaya, DİSKİ’NİN 1 milyarlık ihalesini sordu
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi DEM Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, DİSKİ'nin seçimlere kısa süre kala ihalesini yapmak istediği 1 milyar TL’lik GES Projesi hakkında soru önergesi verdi.

TİGRİS HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi DEM Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, DİSKİ'nin seçimlere kısa süre kala ihalesini yapmak istediği 1 milyar TL’lik GES Projesi hakkında soru önergesi verdi. Kaya, sorularının İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yazılı olarak yanıtlamasını istedi.

DEM Partili Adalet Kaya’nın soru önergesinin gerekçesinde şu görüşlere yer verdi;

“Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, enerji maliyetlerini düşürme iddiasıyla Bağlar ve Eğil ilçelerinde 40 megawatt (MW) güçlük Güneş Enerji Santralleri (GES) kurmayı planlamaktadır. Eğil’de kurulacak 30 megawatt gücündeki santralin maliyetinin yaklaşık 921 milyon lira tutacağı açıklanmıştır. DİSKİ’nin kayyım tarafından atanan şaibeli müdürü Fırat Tutşi, yerel seçim öncesinde proje ihalesini gerçekleştirmek istemektedir. (...)

Yerel seçimlere kısa bir süre kala yaptığı yolsuzluk ve hukuksuz uygulamalara gündemden düşmeyen bir bürokratın belediye bütçesine büyük bir yük bırakacak projeyi ihalesinin denetlenmesi elzemdir.”

Kaya, Bakana şu soruları sordu;

1-DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi hakkındaki iddialar Bakanlığınız döneminde araştırıldı mı?

2-DİSKİ’nin 2021 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda tespit edilen usulsüzlükler Bakanlık tarafından araştırıldı mı?

3-2022 yılı Sayıştay Denetim Raporu açıklanmayan kaç belediye vardır? Denetim verilerini Sayıştay’a iletmeyen belediyelere ve bağlı kurumlara ilişkin bir soruşturma başlattınız mı?

4-DİSKİ’nin Bağlar’da hayata geçirmeyi planladığı GES projesi maliyeti ne kadardır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum