Kendisi için değil, oğlu için çalışıyor!

Kendisi için değil, oğlu için çalışıyor!
Kendisi için değil, oğlu için çalışıyor!

Ali Abbas Yılmaz / Özel

Kulp İlçesi’nden göç ederek Diyarbakır’a gelen ve burada zorlu yaşam mücadelesi veren 81 yaşındaki Sait Türk ilerleyen yaşına rağmen ekmeğini ‘çekçek’lik yaparak sağlıyor.

Tarihiyle, kültürel çeşitliliğiyle kadim bir kent olan Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bir caddede ve bu caddede trafiğin akışına karışmış yaşlı bir amca. Kulp doğumlu olan Sait amca Çekçek arabasıyla araçların arasında ilerlemeye çalışıyor. Durumu gören muhabir arkadaşımız 81 yaşındaki Sait Türk adlı amcanın yanına yaklaşarak, ilerleyen yaşına rağmen neden hala bu işi yaptığını soruyor.

 

Oğlum için çalışıyorum

Yıllar önce Kulp İlçesi’nden geldiklerini belirten 81 yaşındaki Sait Türk, “1990 yıllarda Kulp İlçesi’nden göç ederek Diyarbakır’a yerleştim. Köyde halimiz vaktimiz yerindeydi, ancak şehre gelince iş olmadığı için bende çekçek işi ile uğraşmaya başladım. Yıllardır geçimi bundan sağlıyorum. Ne yapalım yapacak başka iş yok. Başka bir iş olsaydı çalışırdım. Ama buna da şükür. Şuan sadece oğlum için yaşıyorum, çünkü şuan vatani görevini yapıyor. Yaşlı olduğum için yoruluyorum. Ama kollarım ve ayaklarım zor tutsa da oğlum için dayanmak zorundayım. Ekmeğim çıkıyor, fazlasında gözüm yok. Keşke devlet bu işsizliğe bir çare bulsa. Benden geçti artık. Ama kentte yüzlerce, binlerce işsiz genç var. Biz fazla bir şey istemiyoruz. Çocuklarımızın insanca yaşacağı iş imkanları oluşturulsun” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.