Kim doğruyu söylüyor?

Kim  doğruyu söylüyor?
Kim doğruyu söylüyor?

Meteoroloji 44, Termometreler 53 dereceyi gösterdi

 

Diyarbakır’da Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün belirlediği sıcaklık ile kent içinde bulunan termometrelerin aynı sıcaklığı göstermemesi tartışmalara neden oldu. Vatandaşlar,  sıcaklık derecesinin bilinçli olarak düşük gösterildiğini belirtirken, Metroloji yetkilileri ise, ölçümlerin her yerde farklı olduğunu dile getirdiler.

Diyarbakır’da bunaltıcı sıcaklar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yetkililer, acil olmadıkça yaşlıların 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmaması uyarısında bulunuyor.  Aşırı sıcaklar nedeniyle kentin en işlek yerlerinde bile hayat durma noktasına gelirken, Meteorolojinin sıcaklık ölçümleri ile kent içindeki termometrelerin sıcaklık ölçümleri arasındaki fark tartışmalara neden oldu. Gazete olarak kentte tartışma konusu olan bu durumu vatandaşlara ve Metroloji yetkililerine sorduk.

Değiştirme söz konusu değil

Konuyla ilgili görüştüğümüz Meteoroloji Diyarbakır Bölge Müdürlüğü yetkilileri, “Sıcaklıkları değiştirme gibi bir durum söz konusu değil. Bize gelinen sıcaklık bilgileri o şekilde. Dünyada sıcaklığın ölçüldüğü yer güneş ışınlarının alınmadığı 2 metre yükseklikte olan bir yer. O yüzden sıcaklık bilgileri o şekilde geliyor. Bugün bize gelinen sıcaklık değeri 44 derece bizde 44 derece olarak verdik. Sıcaklıklar kent içinde ki termometrelerin ölçüm yerlerine göre de değişiyor. Ölçülen sıcaklık asfaltta farklı, çimde farklı, toprakta farklı olur. Sıcaklıkları az gösterme gibi bir durumumuz yok. Sıcaklıklar fazla olduğunda gerekli duyuruları yapıyoruz. Halkın neler yapması gerektiğini de söylüyoruz ”dedi.

Doğruyu kim söylüyor?

Konuyla ilgili görüştüğümüz vatandaşlar ise, “Şuan kent içindeki termometreler hava sıcaklığını 53 derece olarak gösteriyor. Bu durum normal değil. Ya termometreler gerçeği yansıtmıyor, yada Meteoroloji yetkilileri doğru bilgi vermiyor” şeklinde konuştu.

 

Ali VURANEL-ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.