Kimi eğlendi, kimi çalıştı!

Kimi eğlendi, kimi çalıştı!
Diyarbakır’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı coşkuyla kutlanırken, ülkelerindeki savaş nedeniyle kaçan Suriyeli çocuklar ise, ailelerine katkı sağlamak için çöp toplayıp satıyor.
Dilek AKIN-ÖZEL

 

Türkiye’nin tüm illerinde olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Diyarbakır’daki kutlamalar ilk kez farklı bir yerde kutlandı. Daha önce kutlamalar Valilik binası önünde yapılırken, bu yıl yeni hizmete açılan kent meydanında yapıldı. Çocuklar önce resmi programlara katıldı, ardından kent park içinde bulunan oyun alanlarında doyasıya eğlendi. Buradaki çocuklar kent meydanındaki etkinliklerle doyasıya eğlenirken, kentin farklı noktalarında objektiflerimize yansıyan görüntüler ise yürek burktu.  

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Suriye’den kaçıp Diyarbakır’a yerleşen bazı çocuklar ise, ailelerine katkı sağlamak için çöplerden kağıt ve naylon poşet topladı.  23 Nisan etkinliklerinden habersiz olan çocukların kendilerinden büyük çöp arabasını sürmeleri ve oyun oynamaları objektiflerimize böyle yansıdı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.