Kışanak: Amed’i gençler yönetsin

Kışanak: Amed’i gençler yönetsin
“Amed gençliği demokratik özekliğin inşa gücüdür. Bunu herkese göstermeliyiz. Gençlik bir seferberlik ruhuyla Kürdistan'ı baştanbaşa inşa etmeli, mimarı olmalıdırlar. Biz istiyoruz ki Amed'i gençler yönetsin"

 

Gencer ARPACI

DİYARBAKIR - Genç Amed toplantısı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş başkan adayları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın katılımı ile Cegerxwin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Çok sayıda BDP’li gencin katıldığı toplantının açılış konuşmasını GençAmed Koordinasyonu'ndan Altun Yaray yaptı. Yaray, GençAmed Koordinasyonu kendi öz gücüyle bir cevap ve bazı gerçekleri kendi özeleştiri perspektifi ile deşifre ederek ortaya çıkarmak istediklerini belirtti. Yaray, "Özellikle yerel yönetimler noktasında söz sahibi olmak ve bugün uğraşını verdiğimiz temel özerklik paradigmamızı, hayallerimizin, söylemlerimizin ne olduğunu paylaşmak, tartışmak son derece önem arz etmektedir" dedi.

“Gençler Amed'e yakışıyor”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gülten Kışanak ise, "Bugün Amed'in ruhuna, tarihine, geçmişine en çok yakışan toplantıya geldik. Amed hep gençti ve hep genç olarak devam edecek. Gençlik hep umuttur, geleceğe bakmak demektir. Bu yüzden gençler Amed'e yakışıyor, Amed'de gençliğe yakışıyor. Hepinizi kutluyorum. Sizlerden güç ve destek almaya geldik" diye konuştu.  

Kürt gençlerinin muhteşem bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Kışanak, "Kürdistan'da halkına, kentine ve insanlığa dair azimli bir gençlik var. Biz bu gençlik ile birlikte yolu yürümeyi başarabilirsek hiçbir sorunu kalmayacaktır. Bu kentin sahibi gençlerdir. Bu yüzden sizden yaratıcı ve güçlü öneriler geleceğine inanıyorum. Bu kente öz yönetim ideasını gençlik ile buluşturmak temel hedefimizdir. Biz gençliğimizi güç olarak görüyoruz. Amed gençliği demokratik özekliğin inşa gücüdür. Bunu herkese göstermeliyiz. Gençlik bir seferberlik ruhuyla Kürdistan'ı baştan başa inşa etmeli, mimarı olmalıdırlar. Biz istiyoruz ki Amed'i gençler yönetsin" dedi.

Toplantı konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.