Koronayı yayacak toplu etkinliklerden uzak duralım

Koronayı yayacak toplu etkinliklerden uzak duralım
Mardin Koronayla Mücadele Platformu’nda yer alan ve çalışmalara aktif olarak katılan HÜDA Par Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, salgının yayılmasına zemin oluşturacak toplu etkinliklerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

TİGRİS HABER - HÜDA Par Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, partili kimliğinin dışında, kısa bir süre önce kurulan Mardin Koronayla Mücadele Platformu gönüllüleri arasında yer aldı.

Koronayla Mücadele Platformu içinde yapılacak çalışmalara aktif bir şekilde katılan Çevik, “İçinde yer aldığımız bu platformla inşallah Mardin’imize daha faydalı olmaya çalışacağız. Salgınla mücadelede yeni mevziler edinmenin gayreti içerisinde olduğumuzun bir göstergesi olarak buradayız. İnşallah başarılı olacağız.” ifadelerini kullandı.

Korona salgınına karşı, “tavizsiz mücadele” çağrısı yapan Çevik, “Bu azgın hastalığa karşın doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün bölgelerde tavizsiz mücadele edilmelidir; aksi takdirde herhangi bir bölgedeki zaafiyet diğer bölgelerdeki etkin önlemleri ve tedbirleri de boşa çıkaracaktır.” diyerek, her kesimin bu süreci doğru anlayıp hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Röportaj: M.Emin Karakulak

HÜDA Par Mardin İl Başkanı ve Mardin Koronayla Mücadele Platformu Gönüllüsü İsmail Çevik ile korona virüs süreci üzerine yaptığımız röportajın tamamı şöyle: 

‘Salgının yayılmasına zemin oluşturacak bütün girişimlerden uzak durmalıyız’

-Korona ile mücadelede nasıl bir süreç içerisindesiniz?

Öncelikle başta Mardinli hemşerilerimize ve diğer tüm halkımıza söz konusu salgın nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Virüs nedeniyle vefat edenlere Allah’tan rahmet, hasta olanlara da acil şifalar diliyorum.

Korona-19 musibetinin başladığı ilk günden bugüne önlem ve tedbirleri elden bırakmamaya çalıştık. Farklı vesilelerle bu tedbirleri halkımızla paylaştık. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun açıklama ve tedbir önerileri doğrultusunda çalışmalar yürütmeye çalıştık. Kendi parti faaliyetlerimize de bu tedbirleri esas alarak devam etmeye çalıştık. Şimdiye kadar Genel Merkezimizin bu minvaldeki hassasiyetleri doğrultusunda hareket etmeye çalıştık ve öyle de devam edeceğiz inşallah. Tabii tedbir bizden takdir ise Allah’tandır. Maske takmak, sosyal çalışmalarda mesafeye uymak ve hijyen konusunda gereken hassasiyeti göstermek için bilinç oluşturmaya çalışmak bütün parti, STK ve diğer etkili tüm yetkili kurulların işi olsa gerek. Bu anlamda hem bizler hem yönetim kurullarımız ve üyelerimizle beraber gereken uyarıları ve çalışmaları yaptık/yapıyoruz. Elhamdülillah beklenen seviyede olmasa da ciddi bir bilinç oluştu. Bu arada özellikle toplu faaliyetlere dikkat çekmek istiyoruz. Düğün, taziye vb. toplu olarak yapılan faaliyetler ile ilgili daha duyarlı davranmamız gerektiği kanaatindeyiz. Salgının yayılmasına zemin oluşturacak bütün girişimlerden uzak durmamız hem bizim hem de halkımızın faydasına olacaktır.

mardin-korona-001.jpg

‘Hasta sayısındaki artış ve sağlık merkezlerinin yetersizliği büyük şikayet konusu’

-Korona ile etkin bir mücadele ediliyor mu?

Korona salgınıyla mücadele, toplumsal bir boyut kazandı. Bütün herkesin, üzerine düşeni yapması gerektiği fikri iyi, ancak mücadele kurallarına uyma noktasında maalesef daha problemlerimiz var. Mevcut şartlarda korona ile mücadele konusunda yer yer şahsi olumsuzluk ve sıkıntılar yaşanıyor. Sağlık Bakanlığının çalışmaları elbette ki dikkatlerden kaçmıyor, ancak son dönemlerde özellikle Doğu ve Güneydoğudaki hasta sayısındaki artış ve sağlık merkezlerinin yetersizliği büyük şikayet konusu. Bu azgın hastalığa karşın doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün bölgelerde tavizsiz mücadele edilmelidir; aksi takdirde herhangi bir bölgedeki zaafiyet diğer bölgelerdeki etkin önlemleri ve tedbirleri de boşa çıkaracaktır. Çünkü bu bir salgın ve ilden ile bölgeden bölgeye yayılması şu an gördüğümüz ve yaşadığımız vakıanın ta kendisi.  

‘Kurullara uyulmadığı taktirde bunun vebali büyük’

-Korona ile mücadelede siyasi partiler üstlerine düşeni yapıyor mu?

HÜDA PAR olarak; ilk günden bu yana Genel Başkanımızın talimatı ile tüm teşkilat üye ve gönüllülerimizin harfiyen Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tedbir kurallarına uymaları ve bu konuda halkımıza öncülük ve bilinçlendirme çalışmaları içinde olmaları gerektiği üzerinde durduk. İkincisi gereken talimat ve kurallara uyulmadığı takdirde bunun vebali olduğu konusunda kesin talimat ve çalışma yöntemi belirledik. Diğer tüm siyasi partilerin de halkın genel sağlığı konusunda titiz davranmaları gerektiğini düşünüyor ve öyle yaptıklarına da inanıyoruz.

‘Salgınla mücadelede yeni mevziler edinmenin gayreti içerisindeyiz’

-Mardin Koronayla Mücadele Platformu‘nda ne amaç ile yer aldınız?

Yukarıda da ifade ettiğim gibi salgınla mücadele konusunda partimizin büyük bir hassasiyeti var. Bu konuda faydalı olabileceğimiz her platform ve çalışmanın içerisinde yer alma noktasında tereddüdümüz yoktur. İçinde yer aldığımız bu platformla inşallah Mardin’imize daha faydalı olmaya çalışacağız. Salgınla mücadelede yeni mevziler edinmenin gayreti içerisinde olduğumuzun bir göstergesi olarak buradayız. İnşallah başarılı olacağız. Genel Merkezimizin toplum yararına belirlemiş olduğu strateji muvacehesinde bu oluşuma gönül rahatlığı ile katkı sunacağız inşallah. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.