Korucuların devlet övünç madalyası talebi

Korucuların devlet övünç madalyası talebi
"Güvenlik korucularımızın şehit olanların aileleri ile gazi koruculara devlet övünç madalyası ve beratının verilmesini istiyoruz. Bu madalya bizim gelecek nesillere gururla verebileceğimiz tek övünç kaynağımız olacaktır"

 Güvenlik korucuları, şehit korucu aileleri ile gazi koruculara devlet övünç madalyası ve beratı verilmesini istiyor.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen yaptığı yazılı açıklamada, 1985 yılından bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörle mücadelede görev alan güvenlik koruculuğu sisteminin önemine işaret etti.

Kanun hükmünde kararnameyle artık güvenlik korucularının sınır dışındaki terör operasyonlarına da dahil olduğunu ve bu kapsamda Suriye'nin Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatına 240 güvenlik korucusunun katıldığını aktaran Sözen, şunları kaydetti:

"Bin 800 şehit veren güvenlik korucularımızın şehit olanların aileleri ile gazi olan koruculara devlet övünç madalyası ve beratının verilmesini istiyoruz. Bu madalya bizim gelecek nesillere gururla verebileceğimiz tek övünç kaynağımız olacaktır. Bu madalya bizim onur ve gurur nişanemiz olacaktır. Her zaman ve her ortamda her türlü talep ve ihtiyaçlarımızı yerine getiren devlet büyüklerimizin bu talebimizi yerine getirmelerini özellikle rica ediyoruz."(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.