Kürt sanatçı Şıvan Perwer babasının cenaze törenine neden katılmadı?

Kürt sanatçı Şıvan Perwer babasının cenaze törenine neden katılmadı?
Dünyaca ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer’in, yaşamını yitiren babası Yunus Aygün’ün cenazesine katılmama nedeni belli oldu. Perwer’in hakkında açılan davalar nedeniyle Türkiye’ye gelemediği ve bu nedenle cenaze törenine katılmadığı öğrenildi.

Şivan Perwer olarak bilinen Kürt sanatçı İsmail Aygün'ün Şanlıurfa'da yaşayan babası 94 yaşındaki Yunus Aygün önceki gün hayatını kaybetti. Perwer’in cenaze törenine katılmayışı merak konusu olmuştu. Perwer’in yakınlarından alınan bilgiye göre, Perwer hakkında açılan birden fazla dosya bulunması nedeniyle Türkiye’ye bu nedenden dolayı gelemediği öğrenildi.

Cenaze törenine katılamayan Perwer, videolu bir mesaj yayımlamıştı. Yayımlanan video kurulan taziye çadırında vatandaşlar tarafından izlenmişti.

Annesinin de cenaze törenine katılamamış

Perwer gönderdiği videolu mesajında şunları söyledi, “Benim babam çok iyi biriydi. Sohbeti ile arkadaşlığı ile çok iyi bir dostluğu vardı. Sanatçıları çok severdi. Mardin bölgesinden Siverek’e geldik. Evi şen olsun. Çocukları da onu çok severdi. Herkes onu çok severdi. Babam kimsenin düşmanı değildi. Biz dedemizin ve babamızın terbiyesi ile bugünlere geldik. Bu kadar uzun yıllardan sonra bir hastalığa yakalandı ve önceki gün vefat etti ve aramızdan ayrıldı. Bazı nedenlerden dolayı cenazeye katılamıyorum. Rahmetli annemin de cenaze törenine katılamamıştım. Ama babam sürekli içimizde olacak, biz yaşıyorsak oda içimizde yaşıyordur. Kimse üzülmesin, herkesin başı sağ olsun. Umarım sizin anne ve babanız da bu kadar onurlu olur ve sevilir. Allah hepinizin ölülerine rahmet etsin, sizden de razı olsun. Kim bizim için üzülüyorsa herkese teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

Oğlunu görmeden öldü

Bu arada Kürt sanatçı Perwer, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın 2013 yılındaki ziyareti sırasında Diyarbakır programına eşlik etmiş, mini bir konser vermişti. Oğlunun konser verdiğini gören baba Aygün’de, “Şivanımı çok özledim. Oğluma kavuşmak istiyorum çünkü artık yaşlandım. Onunla en son 1996'da Kürdistan’da görüştüm” demişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.