Kürt Ulusal Kongresi yine ertelendi

Kürt Ulusal Kongresi yine ertelendi
EWLER İki ay aradan sonra yeniden bir araya gelen Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi'nin 3 saatlik toplantılarının ardından 25 Kasım'da yapılması beklenen toplantı yeniden ertelendi.

Federal Kürdistan Bölgesi parlamento seçimleri gerekçe gösterilerek 15 Eylül'den 25 Kasım'a ertelenen Kürt Ulusal Kongresi hazırlıkları kapsamında saat 16.00'da başlayan toplantı, Federal Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı'nda yapıldı. Basının alınmadığı toplantıya aralarında DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, KCK Yürütme Konseyi üyeleri Ronahi Serhat ve Zeki Şengali, BDP Kars Milletvekili ve Kongre Hazırlık Komitesi üyesi Mülkiye Birtane, DDKD Genel Başkanı İmam Taşçıer, Azadî İnisiyatifi Genel Koordinatörü Adem Özcaner ve Ömer Baleki, Nilüfer Koç, Muhamed Haci gibi isimlerin de aralarında bulunduğu Kongre Hazırlık Komitesi üyeleri katıldı. Toplantıya YNK Politbüro üyesi ve Federal Kürdistan Bölgesi Parlamentosu eski Başkanı Adnan Müfti ile KDP Politbüro üyesi Pıştewani Sadik gibi daha önceki Kongre Hazırlık Komitesi'nde yer almayan farklı isimler de gelmesi dikkat çekti. 3 saatlik toplantının ardından 25 Kasım'da yapılması beklenen toplantı yeniden ertelendi. 

Toplantıda Hazırlık Komitesinin tekrar bir araya geleceği ve önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda kongre tarihinin yeniden belirleneceği ifade edildi. PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in de hazırlık komitesinde yer alacağı ifade edildi. 

PDK ve YNK üyeleri değişti

Toplantıda Hazırlık Komitesi içinde yer alan PDK üyesi Dr. Kemal Kerkûkî yerine PDK Polîtburo üyesi Piştewanî Sadik, yine YNK üyesi Sadî Pîra yerine YNK Polutbüro üyesi Adnan Muftî yerini aldı. Hazırlık Komitesi üyelerin hemen hemen tamamının bulunduğu toplantıda, Kürt Yüksek Konseyi üyesi Xelîl Aldar farklı işlerinden kaynaklı katılamadı. 

(DİHA)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.