KYK öğrencileri Nihat Hatipoğlu ile buluştu

KYK öğrencileri  Nihat Hatipoğlu ile buluştu
KYK öğrencileri Nihat Hatipoğlu ile buluştu

 

Haber: Özcan Yıldız

KYK Öğrencileri, Prof.Dr.Nihat Hatipoğlu İle “İslam Tarihi Sohbetleri” programında buluştu.

 

KYK Diyarbakır İl Müdürlüğünce;sosyal kültürel etkinlikler kapsamında, “Çınaraltı Gençlik Söyleşileri” programları dahilinde, “İslam Tarihi Sohbetleri”konulu programda; öğrenciler  Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu ile buluştu.

KYK Diyarbakır İl Müdürlüğüne bağlı kız ve erkek yurtlarında kalan öğrencilerin katılımı ile Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde yapılan programa 1700 yakın öğrenci ve konuklar katıldı.

Program ünlü hafız İshak Danış’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı ardından KYK İl Müdürü Metin Yılmaz" Cumhurbaşkanımızın yurda müracaat eden bütün öğrencilerin kaydı yapılacak ve hiçbir öğrenci dışarıda kalmayacak talimatından sonra, KYK Genel Müdürlüğümüzde yeni bir çalışma başlatarak, ön protokol ile bina kiralama sistemine geçtik , 2 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye genelinde 400 bin olan öğrenci kapasitemizi 600  bine çıkardık "dedi

Yılmaz, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptıkları protokol ile yurtlarına 201 manevi rehber görevlendirilerek   öğrencilerin  maneviyatına katkıda bulunduklarını dile getirdi.

Programa konuk konuşmacı olarak katılan Prof.Dr. Nihat HATİPOĞLU “İslam Tarihi Sohbetleri “ konulu  programda gençler ile birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KYK’nın böyle bir programı organize etmesinden çok memnun olduğunu dile getirdi. Hatipoğlu,gençlere, kuran ayetleri ve peygamberimizin sünnetine uyma,Kuran ve sünnet konusunda ayrımcılığa düşülmemesini ,kuran ve peygamberin sünneti doğrultusunda hayatımıza yön verilmesi gerektiği konuları üzerinde durdu.

Program sonrasında günün anısına Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na, yöresel bakır işlemeli plaket hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.