Lice'de saldırı: 2 asker şehit

Lice'de saldırı: 2 asker şehit
Lice'de saldırı: 2 asker şehit

 

 

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden operayonlarda PKK'lilerin düzenlediği saldırıda 2 asker şehit oldu. Şehit askerler Jandarma Astsubay Üstçavuş Şükrü Ceylan ve Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz için tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı.

Şehit Jandarmalar için Diyarbakır Asker Hastanesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 2. BHHM Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören şehit naaşlarının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. Binbaşı Barış Öz birlik adına yaptığı konuşmada son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Binbaşı Öz konuşmasına şöyle devam etti: “Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla, görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz” dedi. Konuşmanın ardından şehitlerimizin ruhuna dualar okundu. Törenin sonunda şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Şükrü Ceylan’ın cenazesi Kırıkkale’ye, şehit Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz’in cenazesi ise defnedilmek üzere Rize’ye uğurlandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada Lice'de yaşanan saldırıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"26 Haziran 2016 Pazar günü Diyarbakır ili Lice ilçesi kırsalında devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış; derhal hastaneye sevk edilmelerine ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 09.45’te şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

 

Haber: Mehmet ÇAKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.