Meclis'i Cumhurbaşkanı Erdoğan açtı.

Meclis'i Cumhurbaşkanı Erdoğan açtı.
Yeni yasama yılı dün başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son yemin için geldiği Genel Kurul’da dün de açılış konuşması yaptı.

Meclis, yeni yasama yılına dün düzenlenen törenlerle başladı. ilk tören TBMM Atatürk anıtı önünde düzenlendi. Ardından 15.00’te Genel Kurul toplandı. Oturumu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek yönetti. Çiçek’in kısa sunuşunun ardından, 28 Ağustos’ta Genel Kurul’da “Cumhurbaşkanlığı yemini” eden Erdoğan kürsüye gelerek, bu kez yeni yasama yılının açılış konuşmasını yaptı.

 İlk kez halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olarak mesajlarını veren Erdoğan, siyasi partilere yeni Anayasa çağrısı yaptı.

ÇÖZÜM SÜRECİ VURGUSU

Erdoğan  konuşmasında, özellikle Irak ve Suriye sınırında meydana gelen gelişmelere ve 1.5 milyonu aşan Suriyeli akınına da değindi. Ayrıca, AK Parti hükümetleri süresince ilerlemesinde başrol oynadığı çözüm süreci konusundaki düşüncelerini de bu kez yeni yasama yılı açılışında ifade etti. Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerinin liderleri, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve kuvvet komutanları ile diplomatik misyonların  temsilcileri de katıldı.

ÇANKAYA’YA TAŞINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıldır oturduğu Keçiören Subayevleri’ndeki evinden taşındı. Erdoğan ve Emine Hanım’ın New York ziyaretinde olduğu sırada eşyaları  Abdullah Gül’ün boşalttığı Çankaya’daki Dışişleri Konutu’na taşındı. Konut, Başbakanlık’a yürüme mesafesinde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.