Mescitte elektrik olmamasının suçlusu kim?

Mescitte elektrik olmamasının suçlusu kim?
Diyarbakır’ın Merkez Sur İlçesinde 2016 yılında çıkan çatışmalarda zarar gören 600 tescilli yapı arasında yer alan Hasırlı Mescidinde 4 yıldır elektrik verilmiyor.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’ın Merkez Sur İlçesinde 2016 yılında çıkan çatışmalarda zarar gören 600 tescilli yapı arasında yer alan Hasırlı Mescidinde 4 yıldır elektrik verilmiyor. Çatışmalarda büyük tahribat gören onarıldıktan sonra hizmete açılan Hasırlı Mescitte elektrik olmadığı için karanlıkta ve soğukta ibadet yapılıyor.

Onarımdan sonra teslim edilen Mescide elektrik verilmesi için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün Dicle Elektrik AŞ’ye müracaatta bulunmadığı öğrenildi. Dicle Elektrik AŞ yetkilileri de, Hasırlı Mescidine elektrik verilmesiyle ilgili müracaatın yapılmadığını doğrularken, müracaat olması durumunda elektriklerin bağlanacağını söylediler.

2015-2016 yılları arasında 600’ye yakın korunması gereken tescilli yapının bulunduğu Diyarbakır’ın Merkez Sur İlçesindeki çatışmalarda ağır tahribata yol açan Hasırlı Mescidi onarılarak 4 yıl önce ibadet açıldı.

İl Müftülüğünce Müezzin ve İmam ataması yapılarak, 4 yıldır ibadetlerin yapıldığı Hasırlı Mescidinde elektrik sorunu yaşanıyor. Elektrik çekilmemesi nedeniyle Mescidin cemaati kışın soğukta ve karanlıkta ibadet ediyor.

VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN MÜRACAATI YOK!

Onarımının ardından teslimi yapılan Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün camiye elektrik verilmesine yönelik Dicle Elektrik AŞ’ye müracaatı bulunmadığı öğrenildi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün, 4 yıldır Mescide elektrik bağlanması için neden müracaat etmediği akıllarda soru işaretlerine yol açtı.

CEMAAT SOĞUKTA İBADET EDİYOR

Elektrik olmadığı için mescitte sadece öğle ve ikindi vakitlerinde ibadete açık olarak hizmet veriyor. Duruma tepki gösteren cemaat, karanlıkta ve soğukta ibadet etmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, mescide biran önce elektrik bağlanmasının elzem olduğunu söylediler.

SUR OLAYLARINDA TAHRİP EDİLMİŞTİ

Hasırlı Cami, Sur’daki çatışmalarda zarar gören UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan çok sayıda tescilli kültür varlığı arasında yer alıyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.