Meteoroloji saat verdi, valilik uyardı!

Meteoroloji saat verdi, valilik uyardı!
Meteoroloji ajansının verilerine göre, İstanbul Valiliği bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara bölgesinde şiddetli fırtına uyarısında bulundu. Fırtınanın saatte 75 kilometreye kadar ulaşabileceği belirtildi.

TİGRİS HABER - İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine dayanarak Marmara bölgesindeki hava durumunu açıkladı. Yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgârın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden eserek saatte 50-75 kilometre hızla fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu olumsuz hava koşullarının 10 Eylül 2023 gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Ayrıca, İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından vatandaşları bu fırtına nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Diğer yandan, ülke genelinde hava durumu da değişkenlik gösteriyor. Güney Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Sinop, Artvin, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevreleri ile Kırklareli ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olabileceği ve sel, su baskını, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklara neden olabileceği uyarısında bulunuluyor.

Ayrıca, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarların (40-60 km/saat) etkili olabileceği ve olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.

Hava durumu bölgelere göre şu şekilde:

*MARMARA*

- İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, yarın öğle saatlerinde yer yer çok bulutlu ve sağanak yağışlı.

*EGE*

- Afyonkarahisar: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

- Denizli: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

- Muğla ve Aydın: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

*AKDENİZ*

- Adana: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

- Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

*BATI KARADENİZ*

- Sinop: Parçalı ve az bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

*DOĞU ANADOLU*

- Iğdır, Ağrı, Van ve Hakkari çevreleri: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Hava durumuyla ilgili güncel bilgilere dikkat ederek, olumsuz hava koşullarına karşı gereken tedbirleri almanız önemlidir. (Haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.