MOJEH dergisi, Diyarbakır’ı tanıttı

MOJEH dergisi, Diyarbakır’ı tanıttı
Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde yayınlanan moda, güzellik ve kültür dergisi MOJEH, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerini, “Ortadoğu’nun bu baharda keşfedilecek 5 harikası” arasında sayarak tanıttı.

TİGRİS HABER - Arapça ve İngilizce olarak basılan ve başta Amerika olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’nin dışında bazı Arap ev Avrupa ülkelerinde de satışa sunulan aylık güzellik dergisin MOJEH’de, Diyarbakır Surları, fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer’in bir fotoğrafıyla ve ilk sırada tanıtıldı. Tanıtım yazısında surlar ve Hevsel bahçeleriyle ilgili olarak şu bilgilere yer verildi:

img-20240313-wa0020.jpg

“Türkiye'nin güneydoğusundaki bir şehir olan Diyarbakırkenti, Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri'nden oluşan olağanüstü bir kültürel manzaraya sahiptir. Amida Kalesi olarak da bilinen Diyarbakır Kalesi, Roma dönemine dayanan ve bölge tarihinde önemli bir rol oynamış heybetli bir yapıdır. Devasa taş duvarları, içindeki zengin tarihi ve mimari mirası koruyarak eski şehri çevreliyor. Hevsel Bahçeleri ise özenle tasarlanmış tarım terasları, kanalları ve yüzyıllardır yetiştirilen meyve bahçeleriyle yemyeşil ve verimli bir alanı temsil ediyor. Bu mekanlar birlikte Diyarbakır'ın zengin kültürel ve tarihi mirasına bir bakış sunuyor.”

Dergide diğer harikalar ise Suudi Arabistan’ın doğu bölgesinde tarihi Kaya yazıtları ile Cidde kentinin tarihi bölgesi Al Balad, tarihi Ankara kenti ve Umman’daki Bani Khalid vadisi olarak sıralandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.