NAĞMELER BARIŞ VE DOSTLUK İÇİN DİLE GELDİ

NAĞMELER BARIŞ VE DOSTLUK İÇİN DİLE GELDİ
“Değişim İçin Dans” projesi kapsamında düzenlenen şiddetsiz iletişim için dans gösterisi Dicle Üniversitesinde gerçekleşti.

 Kongre merkezinde yapılan etkinliğe Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Ziyadanoğlu, Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Abdullah Getiren, SKS Şube Müdürü Mehmet Nur Öncü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Yolcu, Kongre Merkezi Müdürü Vedat Veli Çay, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Proje koordinatörü Derya Karakaya, “Değişim İçin Dans” projesinin amacının insanların arasındaki dostluğu pekiştirmek ve barışı sağlamak için dans etmek olduğunu söyledi.

Dicle Üniversitesi öğrencilerinden oluşan müzik gurubu mini bir konser verdi. Türkçe ve Kürtçe seslendirilen ezgilerle salonda bulunanlarda şarkılara eşlik etti.

Mini konserin ardından Modern Halk Dansları Topluluğu öğrencileri sahne alarak folklor gösterisi düzenlendi. 13 kişiden oluşan ekip, Karadeniz yöresinin horonundan, İç Anadolu Yöresinin çiftetellisine, Ege yöresinin zeybeğinden, Doğunun halayına kadar birçok yöresel oyunları sergiledi.

Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından, öğrenciler davul ve zurna eşliğinde kongre merkezinin önünde halaylar çekti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.