OBEZİTEYE ‘HAYIR’ ÇAĞRISI

OBEZİTEYE ‘HAYIR’ ÇAĞRISI
Çağımızın en önemli sorunlarından biri haline gelen ve dengesiz beslenmeden kaynaklanan obezite Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından masaya yatırıldı.


Özcan YILDIZ

DİYARBAKIR-  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği obezite seminerinde konuşan Eş Başkan Gültan Kışanak, herkesin spor yaparak, sağlıklı beslenmesi gerektiğini belirtti. 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından, “Sende harekete geç” sloganıyla düzenlenen obezite kursunun ilk etabı tamamlandı. Kursa katılan çocuklar ve aileleri için Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki cep sinemasında, “Doğru beslenme ve sağlık” konulu eğitim semineri düzenlendi. Halk Sağlığı Merkezi diyetisyenleri Özge Uygun ve Osman Alabalık tarafından verilen seminere, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak da katıldı. 

“ÇOCUKLARIMIZA SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRETMELİYİZ” 
Seminerde konuşan Kışanak, sporun önemine dikkat çekerek, çocuklara sporu asla bırakmamalarını tavsiye etti. Herkesin çocukları daha fazla besleyerek, iyilik yaptığını düşündüğünü kaydeden Kışanak, “Onların her isteğini yerine getirecek bir beslenme ile düzenli beslenme alışkanlığını edinmelerinin önüne geçiyoruz. Ama kesinlikle çocuklarımıza iyilik yapmıyoruz. Eğer çocuklarımıza iyilik yapmak istiyorsak, onlara nasıl daha sağlıklı besleneceklerini öğretmeliyiz ve onların bazı isteklerine ‘hayır’ diyebilmeliyiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.