Peru'da 3 bin yıllık mumya bulundu

Peru'da 3 bin yıllık mumya bulundu
Güney Amerika ülkesi Peru'da koka yapraklarıyla sarılmış bir mumya bulundu. 3 bin yıllık olduğu tahmin edilen mumyanın "koka yaprakları ve deniz kabuklarını içeren bir törenle gömüldüğü" tahmin ediliyor.

TİGRİS HABER - Güney Amerika ülkesi Peru'da yapılan arkeolojik kazılarda, 3 bin yıldan daha eski olduğu tahmin edilen ve koka yapraklarına sarılı bir mumya bulundu.

Rimac Belediye Başkanı Nestor de La Rosa, Başkent Lima'ya bağlı Rimac vadisindeki arkeolojik alanda devam eden kazılar sırasında yapılan keşif, mumyanın bölgenin tarihi ve geleneğinin korunması amacıyla kurulan "Huaca La Florida" araştırma programı sayesinde ortaya çıkarıldığını söyledi.

San Marcos Mayor Ulusal Üniversitesi arkeoloji öğrencilerinin, mumyayı koka yapraklarından yapılmış bir cenaze bohçasına sarılı halde bulduğu ifade edildi. Üniversitede arkeoloji profesörü olan Miguel Aguilar, "Mumyanın koka yaprakları ve deniz kabuklarını içeren bir törenle gömüldüğünü" söyledi. Kazı yapılan alanın mezarlık bölgesi olduğu, etrafta şişeler, gerdanlık leğenleri, mısır, deniz kabukları, kabuklu deniz ürünleri ile koka yapraklarının tespit edildiği belirtildi.

Kazı ekibi, bu yılın ilk aylarında, Sporting Cristal futbol kulübü antrenman sahası ve genel merkezinin yanındaki tepenin üstünü kaplayan sekiz tona yakın çöpü toplamak için çalışma yürütmüştü. Ayrıca tepenin çevresinde çadır ve barakalarda yaşayan insanlar da kazı çalışması öncesinde tahliye edilmişti.

Eski çamur duvar kalıntılarına sahip olan tepe,Quechua dilinde kehanet veya kutsal yer anlamına gelen 'huaca'lara bir örnek olarak gösteriliyor. Peru Kültür Bakanlığı'nın verilerine göre, Lima'da 400'den fazla huaca olduğu tahmin ediliyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.