Pervin Buldan, Yılmaz Gedik hayranı çıktı!

Pervin Buldan, Yılmaz Gedik hayranı çıktı!
Twitter'ı aktif kullanan siyasetçilerden olan HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, sosyal medyada hayranı olduğu ismi açıkladı. Buldan, "Favorim Yılmaz Gedik.

Ben bir yere gitmeden o benden önce gidiyor adeta ve benim çektiğim tüm fotoğraflar anında Yılmaz Gedik üzerinden yayılıyor. Bu beni çok mutlu ediyor" dedi. HDP Iğdır Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, HDP'nin Sosyal Medya Ekibi'nin sorularını yanıtladı. Röportajda Pervin Buldan, sosyal medyayı nasıl kullandığını, nelere dikkat ettiğini ve Twitter'daki favorilerini anlattı.

İşte Twitter'dan da yayınlanan Pervin Buldan röportajı:

Twitter’ı ne zaman kullanmaya başladınız?

Twitter çıktıktan yaklaşık iki yıl sonra. Bu süre boyunca dışarıdan gözledim diyebilirim. Sonra kullanmam gerektiğine karar verdim ve yaklaşık üç yıldır kullanıyorum.

"Kullanmam gerektiğine karar verdim” dediniz. Size bunu düşündürten şey neydi?

Kullanıcılar arasında çok yaygın, iyi bir iletişim aracı olduğu yönünde düşünceler fikirler ve söylemlere tanıklık ettim. Dolayısıyla aslında siyaset yapan herkesin Twitter kullanması gerektiği bilinci oluştu. Çünkü kitlelere ulaşmak açısından Twitter’ın önemli bir sosyal medya aracı olduğu kanısına vardım.

Twitter’ı ne sıklıkta kullanıyorsunuz?

Telefon elimde olduğu sürece mutlaka bir göz atıyorum. Bu da bir saati geçmiyor. Bir saat dilimi içerisinde 5-6 sefer baktığım da oluyor. Hemen hemen tüm haberleri Twitter’dan takip ediyorum. Çünkü bizim, zaman kısıtlılığımız olduğundan televizyon izleme olanağımız pek olmuyor. Dolayısıyla tüm haberleri, gelişmeleri, son dakikaları, flaş haberleri, hepsini Twitter’dan takip ediyorum.

Hesabınızı bizzat siz mi kullanıyorsunuz? Evet, kendim kullanıyorum. Kendi parmaklarımla. Twitter’ı telefondan kullanıyorum, tablet ya da bilgisayardan değil.

Hesabınızın hack'lendiği bir dönem olmuştu. Birkaç gün boyunca hesabınızı kaptırmıştınız. A evet. Bir link geldi. Linki açtım ve anında gitti zaten hesap. Çünkü hack'leyenler genelde o yöntemi kullanıyor, bir link gönderiyorlar. O linki açıp şifreni girdiğin zaman da hesap gidiyor elinden. Ben de aynı tuzağa düştüm, hesabım hack'lendi. Ama iki gün boyunca hesabımı açtırmak için gece bile uyumadım, düşünün yani. Sürekli odamda seri bir iletişim halinde Twitter hesabımı geri alabilmek için çaba sarf ettim, sağ olsunlar grup danışmanları arkadaşlarım sayesinde hesabıma kavuştum.

Size çok sayıda negatif yorum, hatta hakaretler de geliyordur. Bu sizde nasıl bir etki yaratıyor?

Eğer sosyal medyayı kullanıyorsanız, Twitter’ı kullanıyorsanız, sizin burada seveniniz de var sevmeyeniniz de var. Bütün bunlara açık olarak, bunları göze alarak yaptığınız bilinçli bir şey. Dolayısıyla hem eleştirileri rahatlıkla kaldırabiliyorum. Çok yoğun eleştiriler de alıyorum Twitter üzerinden. Yaptığım açıklamalar, gittiğim bir yerdeki söylediğim bir şey ya da tavrımdan dolayı eleştiriler ama aynı zamanda övgüler de alıyorum. Bunları eşitlediğim zaman bende olumsuz, negatif herhangi bir şey kalmıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.