Proje sahipleriyle, Bireysel Sulama Sistemleri hibe sözleşmesi imzalandı

Proje sahipleriyle, Bireysel Sulama Sistemleri hibe sözleşmesi imzalandı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Desteği Programı kapsamında desteklemeye hak kazanan 222 proje sahibiyle hibe sözleşmesi imzalandı.

2018’de 14. Etap Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Desteği Programı kapsamında 1 Ocak 1 Mart 2018 tarihleri arasındaki 60 günlük başvuru süresi içerisinde Diyarbakır’da 272 yatırımcı projeye başvurdu. Başvurusu uygun görülen 222 yatırımcıya ait yağmurlama ve damlama sulama projeleri onaylandı.

Projeleri onaylanarak hibe almaya hak kazanan yatırımcılar ile Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında Hibe Sözleşmeleri imzalandı. Hibe Sözleşmesi imzalayan yatırımcılarımıza Sulama Sistemlerini kurduktan sonra düzenlenecek hakediş belgeleri ile Hibe Destekleri ödemesi yapılacak.

“Bereketli topraklarımızı verimli sulama sistemleri ile buluşturacağız”

Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Desteği Programı hakkında bir açıklama yapan Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar şunları söyledi:“Tarımın başkenti olan Diyarbakır’da bereketli topraklarımızı verimli sulama sistemleri ile buluşturarak daha da bereketli hale getirme hedefimizde Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Projeleri önemli bir rol almaktadır. “

“13 yılda bin 566 yatırımcıya 41 Milyon TL hibe”

Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak 2018 yılında Diyarbakır genelinde 222 yatırımcının projesini onayladıkları belirten Atalar sözlerine şöyle devam etti: “6.7 Milyon TL hibe ödemesi yapıyoruz. Bu projeler sayesinde 34 bin dekarlık alanı basınçlı sulama sistemiyle buluşturuyoruz. 2018 yılı itibariyle son 13 yılda toplam bin 566 yatırımcımıza 41 Milyon TL hibe desteği sağlayarak 209 bin 307 Dekar tarım alanını basınçlı sulama sistemlerine kavuşturduk.

“Sudan büyük tasarruf sağlıyoruz”

Artan nüfus ile birlikte su ve gıda temininin dünyanın önemli sorunları arasında yer aldığına değinen Atalar, “Bu projeler ile hem daha az su kullanarak sudan büyük tasarruf sağlıyoruz hem de birim alandan alınan verimi arttırarak daha fazla insana gıda sağlamış oluyoruz. Gerek yapılan ve yapımı devam eden sulama barajlarımızla ve gerekse sulama sistemleri hibe projeleri ile Diyarbakır’ın bereketli tarım alanlarının büyük bir bölümünü verimli sulama sistemleri ile buluşturmayı hedefliyoruz. Projeleri onaylanarak hibe almaya hak kazanan yatırımcılarımıza ve Diyarbakır’ın gayretli üreticilerine bereketli bol kazançlar diliyorum.”dedi

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.