Reuters: Rus ordusu, Wagner güçlerini vurdu

Reuters: Rus ordusu, Wagner güçlerini vurdu
Rusya'da paralı asker grubu Wagner ile ordu arasındaki gerilim tırmanıyor. Rus ordusuna ait helikopterlerin Voronej yakınlarında Wagner güçlerine ateş açtığı belirtildi.

TİGRİS HABER - Ukrayna savaşında kilit rol oynayan ve ordu yönetimine eleştirilerini doğrudan bir meydan okumaya dönüştüren paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin ile Rusya ordusu arasındaki ihtilaf büyüyor. Reuters ajansı, sahadaki kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Rusya ordusunun Voronej yakınlarında Wagner güçlerine askeri helikopterlerle ateş açtığını duyurdu.

‘Voronej'den geçen bir Wagner konvoyunun görüldü’

Buna göre, başkent Moskova'nın 520 kilometre güneyindeki Voronej kentinin dışında bulunan M4 karayolunda, Wagner'in paralı askerlerini taşıyan bir askeri konvoyu vurdu. Reuters daha önceden de kaynaklarına dayandırdığı haberde, Voronej'den geçen bir Wagner konvoyunun görüldüğünü, bir açık kasa kamyonda tank taşındığını duyurmuştu.

‘Ülke beni destekliyor’

Prigojin ise kendisine bağlı güçlere yönelik saldırının ardından yeni bir açıklama yaptı. Wagner lideri, paralı askerlere helikopterler ve havan topları ile ateş açıldığını söyledi. "Ülke beni destekliyor" iddiasında bulunan Prigojin, ordunun Rostov kentindeki karargahını tek bir kurşun sıkmadan ele geçirdiğini de ileri sürdü. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.