Rus muhalif Navalni'ye 19 yıl hapis cezası

Rus muhalif Navalni'ye 19 yıl hapis cezası
Cezaevindeki Putin muhalifi siyasetçi Aleksey Navalni'ye 19 yıl hapis cezası. Navalni'ye "aşırılık yanlısı faaliyetleri kışkırtmak" ve "aşırılık yanlısı bir örgüt oluşturmak" gibi suçlardan bu ceza verildi.

TİGRİS HABER - Cezaevineki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin muhalifi, Rus siyasetçi Aleksey Navalni kendisinin ve destekçilerinin "onu daha uzun süre parmaklıkların arkasında ve siyasetin dışında tutmak için uydurduğunu" söylediği bir ceza davasında cuma günü hapis 19 yıl daha hapis cezası verildi.

Siyasi faaliyet yapması yasaklanmıştı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i en sert eleştirenlerinden biri olan 47 yaşındaki Aleksey Navalni, "dolandırıcılık" ve düzmece olduğunu söylediği diğer suçlamalardan toplam 11,5 yıl hapis cezasını çekiyor. Siyasi faaliyet yapması yasaklandı ve "aşırılık yanlısı" ilan edildi. Cezalarını çekmekte olduğu Moskova'nın yaklaşık 235 km doğusundaki Melekhovo'daki IK-6 ceza kolonisindeki bir mahkeme, cuma günü onu "aşırılık yanlısı faaliyetleri kışkırtmak ve finanse etmek" ve "aşırılık yanlısı bir örgüt oluşturmak" da dahil olmak üzere altı ayrı suçtan yargılıyordu. Eyalet savcıları, mahkemeden Navalni'ye 20 yıl daha hapis cezası verilmesini istemişti.

‘Kremlin'deki kötü adamlar ve hırsızlar’

Koyu renkli hapishane üniforması giymiş ve yanında avukatları bulunan Aleksey Navalni, yargıcı dinlerken zaman zaman gülümsedi. Bir gün önce sosyal medyada yayınlanan bir mesajda Navalni, uzun bir hapis cezasına çarptırılacağını tahmin etmiş, kendisine fazladan hapis cezası verilmesinin amacının Rusları korkutmak olduğunu söylemiş, ancak onları bunun olmasına izin vermemeye ve "Kremlin'deki kötü adamlar ve hırsızlar" olarak adlandırdığı yapıya en iyi nasıl direnecekleri konusunda iyice düşünmeye davet etmişti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.