'Sağlık Sokağı'nda uygulamalı sağlık dersleri

'Sağlık Sokağı'nda uygulamalı sağlık dersleri
Diyarbakır’da Halk Sağlığı Haftası nedeniyle sağlık çalışanları “Sağlıklı yaşam yürüyüşü” düzenledi. Sağlık çalışanları yürüyüşün ardından Park 75’te kurulan “Sağlık Sokağı”nda vatandaşlara sağlıklı yaşam ile ilgili uygulamalı bilgiler verdi.

Ramazan YAVUZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Halk Sağlığı Haftası nedeniyle Lunapark Park 75 güzergâhında sağlık çalışanları ve vatandaşların katılımıyla "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenledi. Yürüyüş sonrası Park 75'te kurulan "Sağlık Sokağı"nda sağlık çalışanları vatandaşlara obezite, diyabet, hipertansiyon, kanser taramaları, bağımlılıkla mücadele, aşılama ve anne sütünün önemi gibi çeşitli konularda bilgiler verdı. Sağlık çalışanları ayrıca, vatandaşların boy, kilo, bel çevresi, tansiyon, kan şekeri, karbonmonoksit ölçümü, ilkyardım uygulamaları ve diş sağlığı taramalarını yaptı.

saglikli-yasam-saglik-mud-2.jpegSağlıklı birey, sağlıklı toplum

Diyarbakır İl Sağlık Müdür Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, halk sağlığı uygulamasının sağlıklı bireyin sağlıklı toplumu oluşturacağı anlayışından yola çıkılarak, bireyin anne rahminden hayatının sonuna kadar olan tüm süreçte sağlıklı yaşam sürmesini ve hastalıklardan korunmasını amaçladığını söyledi. Sağlık Müdürü Pamukçu, halk sağlığı uygulamalarının, bireyi fiziksel, biyolojik ve sosyal çevresi ile bir bütün olarak görerek, sağlık hizmetini kişiye hem sağlıklı iken hem hasta iken sunduğunu ve sadece hastaneye ulaşanları değil tüm toplumu kapsadığını dile getirdi.

saglikli-yasam-saglik-mud-3.jpeg

Tematik etkinlikler devam edecek

Sağlık Müdür Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Halk sağlığı ile ilgili yapılacak etkinlikler konusunda şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3-9 Eylül tarihleri arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta kapsamında halk sağlığının ve koruyucu hekimlik hizmetlerinin önemi vurgulanmaktadır. Halk sağlığı açısından en önemli amaç, toplumun sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatabilmesini sağlamaktır.

saglikli-yasam-saglik-mud-4.jpeg

Sağlık Bakanlığı tarafından 2023 yılı Halk Sağlığı Haftası ana teması “Sağlıkla Yaşayan Türkiye” olarak belirlenmiştir. Ana tema kapsamında her gün için ayrı ayrı olacak şekilde belirlenen tematik konu başlıkları çerçevesinde etkinlikler gerçekleştirilecektir. Kayapınar İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Park 75’te, Sur İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından da Hz. Süleyman Camii yerleşkesinde kurulan “Sağlık Sokağı”nda vatandaşlarımızı bilgilendirici standlarımız olacak. Ayrıca Ceylan alışveriş merkezi ve forum alışveriş merkezinde de bilgilendirme standlarımızda vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz.

saglikli-yasam-saglik-mud-1.jpeg

Mobil KETEM mamografi aracımız hafta boyunca Çermik Devlet Hastanesi bahçesinde konumlanarak vatandaşlarımıza yerinde hizmet sunacağız. UMKE sağlık çadırı hafta boyunca Park 75 sağlık sokağında konumlanacak. AFAD ile beraber doğal afetlerle ve sağlık hizmetleri ile ilgili etkinlikler düzenlenecek. Unutulmamalıdır ki Halk sağlığını koruma adına toplumun her ferdinin üstüne düşen görev ve sorumlulukları vardır. Halk Sağlığı haftası dolayısıyla herkese sağlıklı bir yaşam dilerim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.