Soğuk eylemi

Soğuk eylemi
Siirt Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan yaklaşık 100 öğrenci, yurtta su ve ısınma sorunu yaşadıkları gerekçesiyle yolu kapatıp eylem yaptı.

SİİRT - Siirt Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan yaklaşık 100 öğrenci, akşam saat 22.30 sıralarında Siirt-Kurtalan karayolunda toplandı. 3 aydır yurtta su ve ısınma sorunu yaşadıklarını belirten öğrenciler, yaklaşık 2 saat yolu trafiğe kapattı. Öğrenciler, geçen yılın başında taşındıkları yurtta, sorunlarla karşılaştıklarını belirterek, “Siirt Kezer yerleşkesindeki yurtta yaklaşık 230 öğrenci kalıyor. Kış ortasındayız ama kaloriferler yanmıyor. İhtiyacımızı giderecek su da bulamıyoruz. Final sınavları haftasına girmemize rağmen bu sorunlarla karşı karşıya kalmamız derslerimizi etkiliyor. Defalarca yurt yönetimi ve ilgili birimlere şikayetlerimizi aktarmamıza rağmen bir türlü çözüm üretilmedi. Biz de Siirt-Kurtalan karayolunu trafiğe kapatarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dediler. 
Geniş güvenlik önlemleri alan polis, uzun süre eylemcileri ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 2 saatlik eylemden sonra öğrenciler, yolu açarak yurda geri döndü.
Yurt-Kur Diyarbakır Bölge Müdürü Metin Yılmaz ise yaptığı açıklamada, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını, yüklenici firmayla ilgili sorunların olduğunu, bunları da yakın zamanda çözmeye çalışacaklarını belirtti.

siirt-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.