Sözleşmeli 46 Personel Alınacak işte detaylar...

Sözleşmeli 46 Personel Alınacak işte detaylar...
Sosyal Güvenlik kurumu sözleşmeli 46 personel alacak, kpss puan şartı 60 detaylar ve kadrolar bu yazımızda...
Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi kapsamında, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde istihdam edilmek üzere; KPSS (B) (KPSSP3 puanı 60 ve üzeri olanlardan) puan sıralaması esas alınmak suretiyle aşağıda başvuru şartları ve sayıları belirtilen pozisyonların her birinin 3 katı kadar adaya yapılacak sözlü sınav sonuçlarına göre 34 Programcı ve 12 Çözümleyici olmak üzere toplam 46 sözleşmeli personel alınacaktır.

Sözleşmeli personel alımına başvuracak adaylarda son başvuru tarihi itibarıyla aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır.

GENEL ŞARTLAR

  1. 657 sayılı Kanunun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak.
  2. Müracaat tarihi itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
  3. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ve geçerlilik süresi devam eden (KPSS) (B) grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
  4. Son başvuru tarihi itibarıyla YDS/e-YDS’den asgari (D) düzeyinde puan almış olmak (Yabancı dil sınav sonuç belgelerinin eşdeğerlikleri ve geçerlilik süresi ile ilgili ÖSYM’nin 06.04.2021 tarihli “Uluslararası Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri Dokümanı” esas alınacaktır.) ya da dil yeterliği bakımından bunlara denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak veya yurtiçi/yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak (Bu şekilde başvuranların puanlama kriterleri ve ücret kriterlerinin değerlendirilmesinde İngilizce dil düzeyi “D” olarak kabul edilecektir) veya YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (D) düzeyine eşdeğer Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yönetim Kurulu tarafından belirlenen puanları almış olmak.
  5. Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarca sözleşmesinin feshedilmemiş olmak veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmemiş olmak.

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak.

UNVANI

(Pozisyon)

KİŞİ SAYISI

ARANILAN ÖZEL NİTELİKLER

PROGRAMCI

34

1-Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, İstatistik, Matematik, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgi Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği veya Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve Java

veya C veya C++ programlama dilini bildiğini belgelemek.

ÇÖZÜMLEYİCİ

12

  1. Yükseköğretim kurumlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak ve biri Java olmak üzere en az 2 (iki) programlama dilini bildiğini belgelemek.
  2. Kamu kurum/kuruluşlarında ya da özel sektörde; yazılımcı

olarak JAVA dilinde program geliştirme veya sistem, bilgi güvenliği, veri tabanı veya network yöneticisi veya analist, test

veya yazılım mimarisi uzmanı gibi alanlardan birinde en az 1 (bir) yıllık mesleki iş tecrübesi bulunmak ve belgelemek.

3)Mesleki tecrübenin belirlenmesinde bilişim personeli (mühendis, programcı, çözümleyici veya sistem, bilgi güvenliği, veri tabanı veya network yöneticisi veya analist, test veya yazılım uzmanı vb.) olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK’ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesine tabi özel kesimde bilişim personeli olarak geçtiği

belgelenen hizmet süreleri esas alınır.

NOT:

  1. Programlama dilini bildiğini belgelemek. (Yükseköğrenimi sırasında bilgisayar programcılığı alanında ders aldığına ilişkin okuldan onaylı belge (Transkript ve ders açılım belgesi veya Millî Eğitim Bakanlığı onaylı programcılık sertifikası).

  1. Adayların başvuru dilekçeleri ekinde ibraz ettikleri transkriptten, istenilen programlama dili eğitimini aldığı açıkça belirlenenlerin ayrıca ders açılım belgesi ibraz etmelerine gerek yoktur. İstenilen programlama dili eğitimini aldığı açıkça belli olmayanların ise mezun olduğu üniversiteden ders açılım belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir. (Üniversitenin internet sayfasındaki ders açılım belgesi kabul edilecektir.)

  1. Adayların başvuru dilekçeleri ekinde ibraz ettikleri M.E.B onaylı kurs sertifikasından, istenilen programlama dili eğitimini aldığı açıkça anlaşılmayanların, kursta gördükleri programlama dillerine ilişkin M.E.B. onaylı veya M.E.B. üst yazısı ekinde, devam ettikleri kurslardan alınmış açılım belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.