Sur ilçesindeki hasarlı Aile Sağlık Merkezi’nin yıkımı yılan hikâyesine döndü

Sur ilçesindeki hasarlı Aile Sağlık Merkezi’nin yıkımı yılan hikâyesine döndü
Hasarlı raporu verilen Merkez Sur İlçesi İskender Paşa Mahallesi’nde bulunan ve 8 mahallenin ortak kullandığı İskender Paşa Aile Sağlık Merkezi’nin yıkımına yönelik herhangi bir girişimin olmaması tepkiye yol açtı.

TİGRİS HABER - Vatandaşlar, sağlık hizmetin verildiği dönemde merkezin yıkılması durumunda yaşanabilecek faciadan kim ya da kimlerin sorumlu olacağı konuşuluyor.

Olası bir felaketin Sorumlusu kim olacak?

Vatandaşlar, ilk kez Tigris haber aracılığıyla duyurulan Aile Sağlık Merkezi’yle ilgili girişimlerin olduğunu ifade ederek, “Hasarlı olan sağlık merkezinin yıkılmasıyla ilgili Valilik, Sağlık Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bilgi sahibi. Ancak hala bir sonuç yok. Aile Sağlık Merkezindeki hasta tedavileri devam ediyor. Merkez sadece ağır hasarlı değil, ancak eski bina o nedenle yıkılacak denildi. Şimdiye kadar yıkımla ilgili bir resmi girişim yok. Şimdi ilgili kurumlara soruyoruz; Bu merkez mesai saatleri içinde yıkılırsa onlarca insanımızın yaşamını yitirmesinden kim sorumlu olacak. Birkaç gün önce Erzincan’da yaşanan felaket ortada!” diye tepki gösterdiler.

saglik-merkezi.jpg

Güçlendirme maliyetli, yıkım kararı alındı!

İskender Paşa Aile Sağlık Merkezi’nin deprem yönetmeliğine uygun olmaması ve güçlendirilmesinin gerektiği tespit edilmiş ancak güçlendirme çalışmasının maliyeti yüksek olduğu için yıkım kararı alındı.

“Aile sağlık merkezi yıkılacak!”

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nde konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Merkezin hasarlı olduğunu teyit etmişti.

Açıklamada şöyle denilmişti:

“06.02.2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Müdürlüğümüze ait hizmet binaları, İlimiz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce incelenerek hasar tespit çalışmaları yapılmış; Ağır, orta, az hasarlı ve hasarsız yapılarımız belirlenmiş olup ağır ve orta hasarlı hizmet binalarımız Müdürlüğümüz tarafından tahliye edilmiştir.

saglik-merkezi-hasarli.jpg

Bakanlığımız Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki hizmet binaları için tarama testleri tekrar yapılarak çıkan rapora göre işlem tesis edilmiştir.

İlimiz Sur İlçesi İskender paşa Aile Sağlığı Merkezi hizmet binasının; İlimiz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılan değerlendirmeler sonucunda hasarsız olduğu tespit edilmiş, Müdürlüğümüz tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda da deprem yönetmeliğine uygun olmaması ve güçlendirilmesinin gerektiği tespit edilmiştir. Bina güçlendirmesinin ekonomik görülmemesinden dolayı Valiliğimiz Başkanlığında kurulmuş olan “Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu”nca binanın yıkım kararı alınmıştır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.