Suriye Kürtlerini Siyonizmle işbirliği yapmakla itham etti

Suriye Kürtlerini Siyonizmle işbirliği yapmakla itham etti
İran ve Şam yönetimi yanlısı olmakla meşhur Deyrezor vilayetinin Begare Aşireti lideri Navaf Al Başir, elinde silah ve askeri kıyafetlerle kamera karşısına çıkarak Arap aşiretleri Kuzey Suriye Kürtlerine karşı silahlı ayaklanmaya çağırdı.

TİGRİS HABER - Demokratik Suriye Güçleri (DSG)'ne meydan okuyan Navaf Al Başir, Arap aşiretlerine seslenerek "hepinizin yekvücut şekilde ayaklanması gerekiyor. Bu tarihi bir dönemeç, bu Kürt ve Siyonist projeye karşı hepimiz birlik içinde hareket etmeliyiz" dedi.

Sözlerine "bunların amacı bizi parçalamak, birbirimize düşürüp perişan etmek ve sonra da bölge dışında çadırlarda yaşatmak" diyerek devam eden Al Başir, "DSG'den ayrılın" çağrısı yaptı.

DSG'de yer alan Deyrezorlu aşiretleri DSG'den ayrılmaya çağıran Al Başir, "onlar sizin kardeşlerinizle savaşıyor" dedi.

Al Başir "siz akrabalarınıza, tarihinize, ülkenize ve dininize karşı savaşıyorsunuz, bir kaç dolar için mi?" derken, "siz bu para ve dolarların bizim gaz ve petrolümüzen geldiğini bilmiyor musunuz?" diyerek Haseke kentinde Kuzey Suriye yönetimi tarafından işletilen petrol ve gaz zenginliğine dikkat çekti.

Arapların ABD'nin Kuzey Suriye yönetimine teslim ettiği her türlü ağır ve hafif silahları da alarak DSG'den ayrılmaları çağrısında bulunan Al Başir, geçen hafta sona eren çatışmalardaki başarısızlıklarını ise Haseke kentinden müdahaleye giden DSG'ye bağlı Araplara bağlayarak suçlamalarda bulundu.

"Eğer Haseke'den gelenler olmasaydı biz başaracaktık ve savaş bir kaç gün içinde sona erecekti" diyen Navaf Al Başir'in bu sözleri çatışmalardan bir kaç gün önce bir İran milis komutanının video ile yayınladığı açıklamada "bir kaç gün içinde Kamışlıya varacağız" sözlerini hatırlattı.

Geçen hafta çatışmaların sona erdiği Deyrezor'da çatışmalara katılan kişilerin Firat Nehri boyunca silahlarını ve yüklerini atarak teknelerle Rejim'in elindeki Firat Nehri güneyine kaçtıkları ortaya çıkmıştı.

Kuzey Suriye'ye bağlı TV kanalları ise teslim olan bazı silahlı üyelerin "bizi İran ve Rejim silahlandırıp gönderdi" diyen ifadelerini yayınladı.

12 gün süren çatışmalara müdahil olmayan ABD'li DAIŞ Karşıtı Koalisyon komutanları ise bölge aşiret liderleriyle görüşmeler yaparak sorunların diyalog yoluyla çözülmesi çağrısında bulunmuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.