Tabelası var, kurum yok!

Tabelası var, kurum yok!
Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi'ne bağlı Peyas Mahallesi'nde hizmet veren Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezi, 2019 yılında taşınmasına rağmen tabelasının hala duruyor olması kafaları karıştırdı.

Sait BAYRAM'ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi'ne bağlı Peyas Mahallesi'nde hizmet veren Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezi, 2019 yılında taşınmasına rağmen tabelasının hala duruyor olması kafaları karıştırdı. Kurumun taşınmasına rağmen, Selahattin Eyyubi Bulvarı orta refüjünde, tabelanın eski yerinde durması, "Tabelası var, kurum yok" yorumlarına yol açtı.

kayapinar-sait-bayram-2.jpegEdinilen bilgiye göre, 10 yıl hizmet verdikten sonra 2019 yılındaki yerel seçimlerden kısa bir süre önce kayyım ile yönetilen Kayapınar Belediyesi tarafından, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen ve daha sonra Cegerxwin Kültür Merkezi'ne taşınan Halk Eğitim Merkezi'nin tabelası sökülmedi. 5 yıldan bu yana taşınan kurumun tabelasının halen sökülmemesi, vatandaşlar arasında şaşkınlığa yol açtı. Söz konusu tabela, vatandaşlar yanlış bilgilenmesine ve zaman kaybına yol açıyor.

kayapinar-sait-bayram-1.jpeg

Kayapınar İlçesi'ni bilmeyen vatandaşları zora sokan tabelanın kaldırılmasını isteyen semt sakinleri, 5 yıldır tabelanın sökülmemesinin şaşkınlığını yaşıyor. Tabelası duran HEM'in eski binası ise Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ek binası olarak kullanılıyor. Bu arada yine aynı bulvar üzerinde bulunan Açık Öğretim Fakültesi'nin de taşınmasına rağmen tabelasının halen durması, vatandaşlar arasındaki şaşkınlığı ikiye katladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum