Tigris Haber 65. Yaşını kutladı

Tigris Haber 65. Yaşını kutladı
Yayın hayatına başladığı günden beri tarafsız ve objektif bir anlayışla hareket ederek kentin ve bölgenin sesi olan Tigris Haber, 65. yaşını gazete çalışanları, yazarları ve dağıtım ekibi ile kutladı.

Tigris Haber-1953 yılında Türkiye’nin ilk yerel gazetelerinden biri olarak yayın hayatına başlayan Yeniyurt Gazetesi iken bundan 6 yıl önce isim değişikliğine giderek Tigris Haber olarak yayın hayatına yeni bir isim ve yeni bir vizyonla devam eden gazetemiz, bugüne kadar halkın ve bölgenin sesi olmayı benimsedi, tarafsızlık ve objektiflik ilkelerinden ödün vermedi. Demokrasiden, özgürlükten, insan haklarından, hak ve adaletten yana olmaya özen gösterdi, basın ahlak ve etik ilkelerinden taviz vermedi. Bölge halkının sesi ve umudu olmayı seçti, siyasi yapısı ne olursa olsun tüm kesimlere sayfalarını açarak bölgede özlem duyulan bir yayın politikası ile bugünlere geldi.

Tigris Haber ailesi geleneksel yıldönümü kutlamasında bir araya geldi. Tarihi Sur İlçesi’nde bulunan Kastal cafede gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ahmet Tanaman tarafından verilen aile yemeğine gazetemizin yazarları, muhabirleri, dağıtım emekçileri aileleriyle beraber katılarak güzel bir ortam oluşturdu. Aile ortamının verdiği samimiyet ve sıcaklıkta geçen yemekte sazlar çalındı, türküler ve şarkılar söylendi.

Hedef dijital yayıncılık

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ahmet Tanaman, 65 yıllık bir medya kuruluşu olduklarına dikkat çekerek bugüne kadar emek veren çalışanlara teşekkür etti ve hedeflerinin teknolojik yenilenmeye ayak uydurarak bundan sonra dijital yayıncılığa yoğunlaşmak olduğunu ifade etti. Tanaman, “Tigris Haber, bundan sonra da bölge halkından aldığı manevi güçle yoluna daha güçlü şekilde devam edecek. Atılımlarımız devam edecek. Dünya giderek globalleşiyor, iletişim ve medya sektöründe de yenilikler yaşanıyor. Çağımız bu anlamda teknoloji çağı, Tigris Haber bunlara ayak uydurarak dijital anlamda yeni bir perspektifle bölgenin hizmetinde olacak” dedi.

Gazeteye neden ‘Tigris Haber’ adını verdiklerini belirten Tanaman, “Bugüne kadar hep alışagelmiş gazete isimleri ile karşılaştık. Alışılmışın dışına çıkmamız gerekiyordu. Özgür Kazancı arkadaşımız Tigris ismini önerdi. Tigris zaten Dicle, bu havzanın bu toprakların ismiydi, bizde bu isimde karar kıldık.  Gazetemizin ilk çıktığı gün 21 Aralık. Çünkü 21 Aralık tarihi en uzun gece. Tabi bu gazetenin alışagelmişin dışında olması bir aile gibi çalışmamızdır.  Muhabirden, yazara tüm arkadaşlarımızın ciddi bir emeği var” dedi.

Yazarımız Şehmus Diken’de günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı.

Sapan ve Tanaman’ı unutmadık

Yoğun programlarından dolayı etkinliğe katılamayan gazetemizin kurucu genel yayın yönetmeni Mehdi Tanaman ve yazarımız Naci Sapan ise video konferans sistemi ile kutlamaya dahil oldu. Tanaman ve Sapan, başarılı geçen 2018’deki çalışmalardan dolayı tüm çalışanlarımızı tebrik ederek yeni yayın döneminde de bu başarılı çizginin devam etmesi temennisinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.