TİHV’den 'Onur Ayı' raporu: 4'ü çocuk 205 kişi gözaltına alındı

TİHV’den 'Onur Ayı' raporu: 4'ü çocuk 205 kişi gözaltına alındı
TİHV Dokümantasyon Merkezi'nin Onur Ayı bilgi notuna göre, 2-27 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılmak istenen etkinliklerde fiziksel şiddet kullanılarak, 4’ü çocuk en az 205 kişi gözaltına alındığını belirtti.

TİGRİS HABER - Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Dokümantasyon Merkezi, Onur Ayı kapsamında 2-27 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılmak istenen etkinlikler ve bu etkinliklere katılanlara yönelik hak ihlalleri hakkında bilgi notu hazırladı. Bilgi notuna göre, en az üç il ve bir ilçede Onur Ayı kapsamında yapılacak her türlü eylem ve etkinlik yasaklandı. Ayrıca üçü kaymakamlık, biri Rektörlük tarafından olmak üzere toplam dört etkinlik yasaklandı. TİHV Dokümantasyon Merkezi'nin Onur Ayı bilgi notuna göre, eylemlerde dördü çocuk en az 205 kişi gözaltına alınırken iki kişi de yaralandı. Üç konser ise yaptıkları açıklamaların ardından maruz kaldıkları fobik ve cinsiyetçi tepkiler gerekçe gösterilerek iptal edildi.

Onur yürüyüşlerine izin verilmedi

En az dokuz eylem ve etkinliğe fiziksel şiddet kullanılarak müdahale edildi, dördü çocuk en az 205 kişi gözaltına alındı. En az iki kişi yaralandı. İki ilde barolar tarafından yapılan iki etkinliğe fobik saldırı girişimi oldu. İki ilde (İstanbul, İzmir) valiler sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, “Milletimizin ve devletimizin teminatı olan aile kurumumuzu tehdit eden” ve “yasalara ve toplumun değerlerine aykırı” diye ifade ettikleri Onur Yürüyüşleri’ne izin verilmeyeceğini duyurdu.

Konserler iptal edildi

İstanbul Trans Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis müdahalesini eleştiren Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü suç duyurusunda bulundu.

İki müzisyenin iki ilde vereceği üç konser, yaptıkları açıklamaların ardından maruz kaldıkları fobik ve cinsiyetçi tepkiler gerekçe gösterilerek iptal edildi.(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.