Türkiye'nin 16 İlinde Şiddetli Yağışlar Bekleniyor

Türkiye'nin 16 İlinde Şiddetli Yağışlar Bekleniyor
Meteoroloji'nin 13 Nisan 2024 hava durumu tahminlerine göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yoğun yağışlar bekleniyor. Gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı 16 ilde, hava durumu uyarıları dikkate alınarak tedbirli olunması gerekiyor.

Marmara Bölgesi

Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli gibi Marmara'nın çeşitli illerinde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak zamanla doğu kesimlerinde bulutluluğun artması öngörülüyor.

Ege Bölgesi

Afyonkarahisar, Denizli, İzmir ve Manisa gibi Ege'nin önemli illerinde parçalı ve az bulutlu bir hava tahmin ediliyor. Ancak sabah ve gece saatlerinde kuzeyde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi

Adana, Antalya, Hatay ve Mersin gibi Akdeniz'in merkezi ve güney illerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğleden sonra ise sağanak yağışlarla birlikte gök gürültüsü de görülebilir.

İç Anadolu Bölgesi

Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Konya gibi iç Anadolu illerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bölgenin güney ve doğusunda ise yerel olarak sağanak yağışlar bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi

Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak gibi Batı Karadeniz illerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğleden sonra ise yerel olarak sağanak yağışlar gözlemlenebilir.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Amasya, Samsun, Tokat ve Trabzon gibi Karadeniz'in iç kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava tahmin ediliyor. Bu bölgelerde özellikle yüksek rakımlı alanlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

Doğu Anadolu Bölgesi

Erzurum, Kars, Malatya, Van gibi Doğu Anadolu illerinde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak öğle saatlerinde yerel olarak sağanak yağışlar görülebilir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Diyarbakır, Gaziantep, Şırnak ve Şanlıurfa gibi Güneydoğu Anadolu illerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğle saatlerinde batı kesimlerinde ise kısa süreli sağanak yağışlar görülebilir.

Çığ Tehlikesi ve Diğer Uyarılar: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde yüksek kar örtüsüne sahip alanlarda çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadiseleri bekleniyor.

Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yoğun yağışlarla birlikte çeşitli hava olayları bekleniyor. Vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.