Uygulama Oteline ilgi büyük

Uygulama Oteline ilgi büyük
Van’da 21 Mart 2022 yılında hizmete başlayan Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli, bir yılda 50 bin kişiyi ağırladı.

TİGRİS HABER - Edremit ilçesinde 21 Mart 2022 tarihinde hizmete açılan Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli, hedeflerine yavaş yavaş ulaşıyor. 91’i standart, 4’ü engelli, 2’si süit ve 2’si kral dairesi olmak üzere 99 oda (200 yatak) kapasiteli olan Uygulama Otelinde; 750 kişilik konferans salonu, bin 500 metrekarelik salon, sınıf, toplantı salonları, kütüphane, kafeterya ve restoran, mescit, günlük 50 bin ekmek kapasiteli ekmek fabrikası bulunuyor. 20 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 60 bin metrekare üzerinde inşa edilen Uygulama Oteli, Türkiye’nin en büyük uygulama otelleri arasında yer alıyor.

Şu anda 70 kişinin hizmet verdiği Uygulama Otelinin 2022 yılında hem hizmet hem de eğitim maksatlı olarak hizmete başladığını belirten Kurum Müdürü Fuat Tur, “Hem dışarıdan gelen turistler hem de il içinden gelen misafirler; konaklama, restoran ve diğer otellerin verdiği hizmetlerin tamamından yararlanabilmektedirler. Aynı zamanda bu otel, konaklama -seyahat hizmetleri alanı ile yiyecek ve içecek hizmetleri alanında eğitim gören öğrencilerin okulda aldıkları teorik bilgilerin uygulamasını yaptıkları birimdir. Çocuklar okullarda derslerin teorisini görür, gördüğü eğitimin pratiğini ise uygulama otelinde devam ettirir ve alanında yetişmiş iş gücü olarak karşımıza çıkarlar. Şu an çok yoğun bir talep ile karşı karşıyayız ve ilimizin konaklama olarak büyük bir ihtiyacını karşılamaktadır. İnşallah daha ileri ki zamanda yeni eklentileri de oluşturarak hem ilimize hizmet hem de öğrencilerimizin bu alanı daha iyi öğrenebilmeleri için faaliyetlerini devam ettirecektir” dedi.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.