Uyuşturucuya karşı duvar yazısı ile tepki

Uyuşturucuya karşı duvar yazısı ile tepki
Uyuşturucu kullanımı ve satışının artış gösterdiği kentte, duvarlara uyuşturucuya karşı yazılar yazıldı.

Serhat Özdemir/ Özel Haber

TİGRİS HABER - Uyuşturucu ticaretinin ve kullanımının artış gösterdiği Diyarbakır’da ailelerin tedirginliği had safhada. Kentte, her yıl onlarca can alan ve bağımlılığı artan uyuşturucuya karşı verilecek mücadele için hazırlık çalışmaları yapılıyor.

uyusturucu-1.jpegUyuşturucu kullanımı ve ekimi konusunda ciddi rahatsızlıklar var. Kullanım yaşının 13-14’lere kadar düşmesi ise tedirgin ediyor. Son dönemlerde Diyarbakır’ın en ciddi gündemi olan uyuşturucu kullanımının daha fazla yaygınlaşmaması konusunda kurumların hazırlık içinde olduğu öğrenilirken, vatandaşlar, gençleri her ortamda uyarmaya başladı. Kent koruma ve dayanışma platformunun, başka kurumların da bu konuda bir çalışma hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.

uyusturucu-3.jpeg'Tepki duvar yazılarına yansıdı'

Kentte bazı Mahallelerde ise gençler, uyuşturucu kullanımına karşı çıkıyor. Duvar yazılarının da yaygın olduğu kentte, gençler duvarlara 'uyuşturucuya son' ve 'uyuşturucuya geçit yok' diye yazarak tepkilerini duvar yazılarında da belirttiler. Ailelerin tedirginliği sürerken, depremin ardından Merkez Bağlar ilçesi ve Kooperatifler (Ofis) Mahallesinde ise uyuşturucu satışı ve kullanımının arttığı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.