VİDEO - Vakıf kiracılarından fahiş artışa tepki sürüyor: Makul çözüm istiyoruz

VİDEO - Vakıf kiracılarından fahiş artışa tepki sürüyor: Makul çözüm istiyoruz
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Vakıflara ait tarihi mekanların fahiş kira artışının tepkileri sürüyor. Kiracılar, sözleşmeye uygun normal kira artışının uygulanmasını istiyor.

Naci Sapan

Tanrıkulu Meclis gündemine getirdi

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrikulu’nun da soru önergesi ile meclis gündemine getirdiği fahiş kira artışı konusu vakıf kiracılarının gündemi olmaya devam ediyor.

Kararlarını gözden geçirsinler

Hasan Paşa Hanı’nda toplanan kiracılar adına konuşan Kervansaray Oteli’nin işletmecisi Mehmet İpek, “Makul artışa karşı değiliz, ancak yüzde 300-500’lük artışlar esnafın gücünü aşar. Yıllardır kiracısı olduğumuz vakıflarla hiç bir sorunumuz yok, ancak kira artış dayatması sorun oldu. Yetkililerin esnafın içinde bulunduğu durumu değerlendirerek karar vermesini istiyoruz” dedi.

Kent yorgun, esnaf yorgun

Diyarbakır’ın da, Suriçinin de, esnafın da yorgun olduğunu ifade eden Mehmet İpek, şunları söyledi; “Birbirimizi daha fazla yormaya hiç gerek yok. Kira sözleşmesi ne ise o uygulansın. Kimsenin vakıflara sorunu yok, olmadı da, yeni problemler yaratmaya, sorun yaşamak istemiyoruz. Kanuni artışları uygulamaya davet ediyoruz. Esnaf para kazanamıyor ki fahiş kira ödesin. Hangi kazançla ödeme yapacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum