Van Gölü plajında hafta sonu yoğunluğu

Van Gölü plajında hafta sonu yoğunluğu
Deniz kıyısı olmadığı halde Türkiye’nin tek mavi bayraklı plajı olma unvanına sahip Van Gölü Mollakasım Plajında hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

TİGRİS HABER - Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük tuzlu-sodalı gölü Van Gölü kıyıları yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor. Deniz kıyısı olmadığı halde geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de mavi bayrak verilen ilk plaj olan Mollakasım Plajı'nda hafta sonu yoğunluk yaşandı. Hava sıcaklığının 30-35 dereceyi bulduğu Van’daki yerli ve yabancı turistler, Tuşba Belediyesi tarafından yapılan Mollakasım Plajı'nda piknik yapıp, göle girerek serinledi.
İHA muhabirine konuşan vatandaşlar, mavi bayraklı plajın temiz ve berraklığıyla Ege ve Akdeniz plajlarını aratmadığını belirterek, herkesi Van Gölü’ne davet etti. Van Gölü’nün serin sularında yüzme keyfi yaşayan vatandaşlar, bu güzelliğe sahip çıkılması gerektiği ifade etti. Öte yandan, Van Gölü'ndeki hareketlilik nedeniyle sahil güvenlik personeli boğulma tehlikelerine karşı devriye atmaya başladı.

Kaynak: İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.