Van gösterilerin sembolüydü; Gülen çocuk

Van gösterilerin sembolüydü; Gülen çocuk
Protesto gösterileri sırasında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve gülüşü ile gösterilerin sembolü haline Muhammed Orhan'in (18) tutuklanması, tepkilere yolaçtı.

TİGRİS HABER - 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimi'ni Van'da kazanan DEM Partili aday Abdullah Zeydan'ın yerine mazbatanın AK Parti adayına verileceğinin duyulması üzerine başlayan protesto gösterileri sırasında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve gülüşü ile gösterilerin sembolü haline Muhammed Orhan'in (18) tutuklanması, tepkilere yolaçtı.

tutuklanan-cocuk3.jpg

Gösteriler sonrası dün gözaltına alındığı sırada gülerek eliyle selam işareti yapan 18 yaşındaki Muhammed Orhan tutuklanması sosyal medya başta olmak üzere birçok şehirdeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin tepkilerine neden oldu.

tutuklanan-cocuk2-001.jpg

Muhammed Orhan'ın avukatı Diyar Keserci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada müvekkilinin önce tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini, ardından da tutuklandığını duyurdu. Kararı hukuksuz olarak nitelendiren Avukat Keserci, itirazda bulunacaklarını belirterek, müvekkili hakkında tutuklamayı gerektirecek bir delil olmadığını savundu. Sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda Avukat Keserci, "Müvekkilim Muhammet Orhan'ın gerekçesiz bir şekilde tutuklanmasına karar verilmiştir. Müvekkilimin aleyhine tek bir somut delil dahi bulunmazken adeta günah keçisi olarak belirlenmiş ve tutuklanmıştır. Bu aşamada gerekli başvuruların tarafımızca yapılacağını bildiririz" şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum