VİDEO - 2 bin DEDAŞ isçisinden alkışlı protesto

VİDEO - 2 bin DEDAŞ isçisinden alkışlı protesto
Diyarbakır'da DEDAŞ'ta çalışan işçiler, özlük haklarının ve asgari ücretle sınırlı maaşlarının artmasını talep etti. Talepleri yerine getirilmeyen işçiler, şirket önünde alkışlı protesto gerçekleştirdi

Serhat Özdemir

TİGRİS HABER - Diyarbakır Dicle Elektrik Şirketi (DEDAŞ) arıza, onarım ve bakım personeli olan işçilere, asgari ücretin yüzde 10’u üzerinde maaş veriliyor. DEDAŞ çalışanlarının şu ana kadar aldıkları aylık net maaş 10 bin 410 TL. Belirlenen asgari ücrete göre yeni maaşlarda sadece yüzde 10’luk bir artış olacağı söylendi. Çalışan 2 bin işçi birlikte hareket ederek özlük haklarının verilmesi, maaşların yükseltilmesi ve sendikaya üyelik hakkının verilmesini istedi. DEDAŞ işçileri sendikaya üye olmak için imza kampanyası başlattı.

'Taleplerinin karşılanmadı'

Talepler doğrultusunda asgari ücret üzerinden istenilen yüzde 80 artışa karşılık yüzde 35 verildi. Yemek ücreti ise 75 TL'den 110 Tl'ye yükseltildi. Diğer sendika ve promosyon talepleri ise askıda kaldı.

2-bin-dedas-iscisinden-alkisli-protesto-4.jpeg'Alkışlı protesto'

İşçiler, istedikleri talepler karşılanmayınca Diyarbakır merkezli olarak, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak'ta biraraya gelerek, il ve ilçelerde şirketi protesto etti. Ayrıca sabah 08:00'da başlayan protesto akşam 17:00'a kadar süreceği belirtildi.

'Yurttaş mağdur olmasın diye bekledik'

Çalışan işçiler, şuana kadar greve girmemelerinin nedeni olarak, tarımsal alanlar ve kırsal mahallelerde elektrik sorunu yaşanmaması ve yurttaşın mağdur olmaması için greve gitmediklerini belirtti. Protesto yapılırken, bazı işçiler ise sahada çıkacak hayati ve acil müdahale arızaları için hazır bekledi.

İşçilerin talepleri'

DEDAŞ bünyesinde elektrik arıza, onarım ve bakım işlerini yapan işçilerin, Sendikaya üyelik, asgari ücrete yüzde 80 net ücret, yol ve yemek ücretlerinin devletin belirlediği miktarda ücretin verilmesi, gece vardiyasına yüzde 15 ek ücret, ekip şefi farkı, 6 ayda bir maaş ikramiye, şoförlük için ek ücret, banka promosyonu, ramazan ve kurban bayramı promosyonu, mesai ücret artışı ve resmî tatil mesai ücreti, okul, evlilik, doğum ve yakıt yardımı, saha personeli yıpranma ek ücreti taleplerinde bulundular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum