VİDEO - Alım gücü düştü, yurttaş ikinci el kıyafetlere yöneldi

VİDEO - Alım gücü düştü, yurttaş ikinci el kıyafetlere yöneldi
Giysi fiyatlarındaki yükseliş vatandaşların alım gücünün düşmesi, ikinci el kıyafetlere yönlendirdi. Yüksek fiyatlar nedeniyle mağazalardan alış veriş yapamayan vatandaşlar, açık pazarlarda ikinci el ürünler alarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Türkiye’deki ekonomik sıkıntılar her sektörde olduğu gibi giyim sektörünü de etkiliyor. Kış aylarının da yaklaşmasıyla vatandaşlar kışlık giyim ihtiyaçlarını karşılamak için ikinci el ürünler yöneliyor.

Diyarbakır Sur’da bulunan Yanık Çarşı, (Çarşîya Şewitî) ikinci el kıyafet almak isteyen vatandaşların uğrak yeri haline geldi. Vatandaşlar ikinci el eşyaların satıldığı tezgâhlarda ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

İkinci el eşya almakta başka çarem yok

Kışlık kıyafet ihtiyacını mağazalar yerine pazarlardan karşılamaya çalıştığını ifade eden Tarık Hanaday, "Artık mağazalardan alışveriş yapmak imkansız bir hal aldı bizim için. Bir takım elbise artık olmuş 5 bin TL. Bu fiyatların bakarak bizler nasıl mağazalardan alışveriş yapabiliriz. Ben esnaflık yapıyorum, buna rağmen gelip ikinci el eşya almak zorunda kalıyorum çünkü başka çarem yok" diye konuştu.

ikinci-el-kiyafet-piyasasi-4.jpegSatışlarımızda yükselme var

Üç yıldır Sur ilçesinde ikinci el kıyafet satan Mehmet Akyol, "Bizim işlerimiz geçen senelere oranla daha iyiye gidiyor. Ama bizimde fiyatlarımız her geçen gün artıyor. Geçen senelere oranla satışlarımız yükseldi. Çünkü vatandaşlar artık mağazalarda yüksek fiyatlardan dolayı alışveriş yapamaz hale geldi. Hal böyle olunca insanlar gelip bizden kendilerine uygun kıyafet ve ayakkabı alıyor. Elimizden geldiğince uygun fiyata satmaya çalışıyoruz" diye kaydetti.

Gönül rahatlığıyla ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz

Hayat pahalılığından dolayı nefes alamaz hale geldiklerini dile getiren Cengiz Özgüven, "Ben inşaat işçisiyim. Eskiden inşaata için gelip buradan kıyafet alırdım, ama artık günlük giymek için alıyorum. Gidip yeni eşyalar alacak gücüm yok. Düzenli bir gelirim olmadığı için gönül rahatlığıyla gidip ihtiyaçlarımı gideremiyorum. Önümüz kış, gerçekten her şey çok pahalı. İnanın artık biz yoksulluğun dibini yaşıyoruz" diyerek yaşadığı ekonomik sorunları dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.