VİDEO - Amedspor taraftarı tehdide tepki gösterdi

VİDEO - Amedspor taraftarı tehdide tepki gösterdi
Önümüzdeki Pazar günü Aksaray Belediyespor deplasmanına gidecek olan Amedspor taraftarına yönelik tehdit mesajları kentte tepkilere neden oldu.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amedspor, 17 Eylül Pazar günü deplasmanda 68 Aksaray Belediyespor ile karşılaşacak. Amedspor maç hazırlıklarını sürdürürken, Aksaray’ın '68 Ergenekon' adlı taraftar grubu sosyal medya hesabından Amedspor ve taraftarına yönelik tehdit mesajı yayınladı. Yayınlanan tehdit mesajında: "Amed SF taraftarını, formalarını, atkılarını şehrimizde görmek istemiyoruz" denildi.

Amedspor Kulübü ve taraftarına yönelik saldırı ve nefret söylemleri kentte tepkilere neden olurken, Diyarbakırlılar, Amedspor'a yönelik saldırıların önüne geçilmesi gerektiğini ifade ederek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu konuda adım atmasını beklediklerini ifade ettiler.

Futbol kardeşlik ve rekabet alanıdır

Futbolun şiddet alanı olmadığını, kardeşlik ve rekabet alanı olduğunu ifade eden taraftarlardan Veysi Yıldırım, "Spor ve fikirleri bir birinden ayırt etmek lazım. Bütün şehirlerde taraftarlar özgürce takımlarını desteklemelidir. Amedspor, Kürt kentinin bir takımı olduğu için saldırıya uğruyor. Biz bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Her koşulda takımımızın yanındayız

Her koşul ve şarta halkın takımı Amedspor'un yanında olmaya devam edeceklerini belirten Mahmut Malkoç, "Maalesef Amedspor'a karşı yıllardır devam eden bir nefret var. Bu nefret Kürt düşmanlığından geliyor. Maçların kardeşçe oynanması gerektiğini düşünüyorum. Amedspor ve taraftarına yönelik saldırı ve nefret söylemlerinin karşısındayız. Buradan Federasyona sesleniyorum, üstlerine düşen görevi yapsınlar" diye kaydetti.

Amedspor Türkiye takımıdır

Amedspor'un bir Türkiye takımı olduğuna inanılması gerektiği söyleyen Hakan Kulkan, "Spor, kardeşlik ve barışın sembolüdür. Bizler bu tarz şeylerin yaşanmasını istemiyoruz. Amedspor bugün uluslararası bir arenada mücadele ederse bu ülkeyi temsil edecek, başka bir ülkenin takımı değildir. Bu yaklaşımlar gerçekten çok yanlıştır. Amedspor'a yapılanları kınıyoruz. Onlar buraya geldiği zaman çiçeklerle karşılıyoruz. Bizde aynı yaklaşımı bekliyoruz. Bizler bunu hak etmiyoruz. Biz ırkçılığa karşıyız" ifadelerine yer verdi.

Amedspor, tehditlere boyun eğecek bir takım değildir

Amedspor ve taraftarına yönelik tehdit mesajlarının futbol ahlakına yakışmayan bir yaklaşım olduğuna dikkat çeken Hamza Akyakut, "Her seferinde deplasmanda bu tarz şeylerle karşı karşıya kalıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar bizler aynı davranışı sergilemeyeceğiz. Amedspor tehditlere boyun eğecek bir takım değildir. Bu takım halkın takımıdır" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum