VİDEO - Bağlar belediyesi kaçak yapıyı yıktı

VİDEO - Bağlar belediyesi kaçak yapıyı yıktı
Bağlar Belediyesi, yapılan tüm yasal işlem ve mühürleme işlemine rağmen durdurulmayan kaçak yapıya müdahale ederek yıkımını gerçekleştirildi.

TİGRİS HABER - 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde en fazla zarar gören bölgelerin başında gelen Bağlar İlçesi'nde kaçak yapılaşmaya karşı Bağlar Belediyesi tarafından kararlı bir mücadele yürütülüyor. Mevlana Halit Mahallesi 374.sokakta kaçak olarak inşa edilen 3 katlı yapıya belediye tarafından müdahale edildi.

baglar-kacak-yapi-1.jpegDefalarca yapılan uyarı, tebligat ve mühürleme işlemine rağmen ilgilileri tarafından durdurulmayan inşaatın yıkımı gerçekleştirildi. Emniyet güçlerinin aldığı tedbirler eşliğinde belediyeye ait iş makinesi kaçak yapıya müdahale ederek yıkım işlemini yerine getirdi.

"Kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek "

Bağlar Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirme açıklamasında Şubat ayında yaşanan depremlerin olumsuz etkilediği ilçede kaçak yapılaşmaya karşı kararlı ve hassas bir mücadele ortaya konulduğuna dikkat çekildi.

baglar-kacak-yapi-2.jpeg

Açıklamada,"İmar kanununa aykırı olarak belediye ve ilgili kurumlardan izin alınmadan kaçak yollarla inşa edilen yapılara bundan önce olduğu gibi bundan sonra da müsaade edilmeyecektir. Prosedür gereği öncelikle belediyemizin ilgili birimlerince yasal uyarı ve tebligat, ardında da mühürleme işlemi yapılmaktadır. Söz konusu yapılarda inşa çalışmaları durdurulmadığı takdirde yıkım sürecini başlamaktayız. Vatandaşların can ve mal güvenliği tehdit eden kaçak yapılaşma ile mücadelemiz kararlı bir şekilde sürdürülecektir " ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.