VİDEO - Bayram çöreği malzemeleri de yüzde yüz zamlandı

VİDEO - Bayram çöreği malzemeleri de yüzde yüz zamlandı
Ramazan Bayramına sayılı günler kala hazırlıklarına başlayan Diyarbakırlı vatandaşlar, bu yıl bayram çöreğine hasret kalacak.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Çörek yapımında kullanan malzemelere yüzde 100 oranında zam geldi. Bu bayram, Diyarbakır çöreği yapmak oldukça masraflı olacak. Baharatçı esnafı, geçen yıla oranla fiyatların yüzde yüz arttığına dikkat çekerek, bu yıl satışlarda gözle düşüş olduğuna vurgu yaptı.

bayram-coregi-zam-2.jpg

Esnaf Mehmet Aktaş, Bayram öncesi yoğunluğun başladığını ifade ederek, “Eskiye nazaran satışlarımızda düşüş var. Vatandaşın alım gücünün düşüklüğünden dolayı geçmiş yıllardaki gibi iş yapamıyor. İşlerimiz çok durgun. Eski bayramlar gibi değil. Eskiden bayrama 10 gün kala dükkânımız çok kalabalık oluyordu. Şimdi gördüğünüz gibi dükkân bomboş” dedi.

bayram-coregi-zam-3.jpg

Fiyatlara yüzde 100 zam!

bayram-coregi-zam-1.jpg

Esnaf Şaban Doğanay ise, Eskiye oranla çörek ilaç fiyatlarının yüzde 100 oranında yükseldiğini hatırlatarak, “Geçen yıl 4 TL’den sattığımız susam şimdi 10 TL. Diğer ilaçlar da 15-20 TL’den satıyoruz. Çörek yapımında kullanılan Katı yağını 80-90 TL’den satarken, bu yıl 160 TL’ye satıyoruz, Tüm fiyatlara yüzde 100-200 zam geldi. Çörek ilaçlarına eskiye oranla bir talep yok. Vatandaşın alım gücü düşmüş. 1 teneke yağ bin liraya yükseldi. Kiralarımız da aynı oranda arttığı içim maliyetler yükseldi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.