VİDEO - Bayram Şekerinin tadı kaçtı!

VİDEO - Bayram Şekerinin tadı kaçtı!
Ramazan Bayramı’nda tüketilen şeker, çikolata ve lokum tezgâhlardaki yerini aldı. Geçen seneye göre yüzde 35-40 oranında zam gelmesine rağmen şeker ve lokum büyük rağbet görüyor.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken, Bayramda severek tüketilen ve ikram edilen şeker, lokum ve çikolatalar çarşıda yerini aldı. Birbirinden renkli ve lezzetli bayram şekerleri ile çikolatalar tezgâhlarda alıcısını bekliyor. Ancak vatandaşlar fiyatlardan dert yanıyor. Şeker, çikolata, lokum fiyatları geçen seneye göre en az yüzde 35-40 oranında artış gösterdi.

bayram-sekeri-tadi-kacti-sait-bayram-5.jpg

Bayramın tadı kaçtı

Bayramların olmazsa olmazları arasında ilk sıralarda yer alan şeker ve çikolata fiyatları geçen yıl 90 TL’den 140 TL’ye çıktı. Buna rağmen şeker alan vatandaşlar, 4 kilo yerine 1 kilo alınca satışlar da yarı yarıya düştü.

bayram-sekeri-tadi-kacti-sait-bayram-4.jpg

“Yoğun bir bayram alışverişi yaşıyoruz”

Esnaflardan Tayfur Birtane, 20 yıldır şeker sektöründe olduğunun altını çizerek, “Bu bayram alışverişi çok yoğun geçiyor. İlk etapta şekerin fiyatını 200 TL’den başlayıp 140 TL’ye indirdik. 140 yapınca şekere ilgi de arttı. Vatandaşlarımız pahalı olunca ilgi gösteriyorlar. Geçen yıl 90 liradan satılan şekeri satamıyorduk, bu yıl 140 TL olunca şekere satışlarımız patladı” diye konuştu.

bayram-sekeri-tadi-kacti-sait-bayram-3.jpg

Zamma rağmen şeker rağbet görüyor

Esnaflardan Murat Hakimoğlu da, Bu yıl şeker yerine lokum sattıklarına değinerek, “Şekere alternatif olarak lokum ve draje tarzı ürünler getirdik. İnsanlarımız şekere olan zamdan dolayı boykot etmeye başlamış. Şekere yapılan zam vatandaşları lokuma yönlendirdi. Geçen yıl 90 olan şeker 140 TL’ye satılıyor. Yüzde 25-30 oranında bir artış var. Buna rağmen vatandaşlar alıyor” ifadelerini kullandı.

bayram-sekeri-tadi-kacti-sait-bayram-2.jpg

Eskiden alınan 5 kilo 1,5 kiloya düştü!

Abdurrahman Bagir adlı vatandaş ise, Şekere zam yapıldığı içi daha önce aldıkları kadar alamadıklarından dert yanarak, “Geçen yıllarda alıyorduk, ancak şimdi almakta sıkıntı yaşıyoruz. Şeker fiyatları 3-4 kat arttı. Geçen yıl 4-5 kilo alıyorduk, bu bayramda ancak 1,5-2 kilo alabileceğiz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.