VİDEO - Bazalt taşında Kahve Keyfi!

 Özel Haber
Cuma Balıkçı, nerdeyse her parmağında bir marifet dedikleri kişilerden, bu kez de bazalt taşından havanda yaptığı menengiç kahvesiyle içenlere farklı bir damak zevki tattırıyor.

TİGRİS HABER - Mardin Kapı da Cuma Balıkçının bazalttan yaptığı menengiç kahvesi içenlerin damaklarında farklı bir tat bırakırken tarihi bir yolculuk ta yaptırıyor.

bazalt-kahve-3.png

Cuma ustanın yetenekleri saymakla bitmeyecek türden. Çocukluğunda babasıyla Mardin Kapıdaki değirmeni işletiyor. Babasının yanında bazalt taş işlemeciliğini öğreniyor. Değirmenler artık iş yapamaz duruma geldikten sonra, Cuma usta babadan öğrendiği taş işleme işine devam etti, bazalttan çeşitli aksesuarlar yapmaya başladı.

bazalt-kahve-1.jpeg

Daha sonra Mardin Kapıda açtığı küçük dükkânında çiğ köfte yapıp satmaya başladı Cuma usta. Çiğ köfteyi yoğurduğu tekneyi bazalttan yapan Cuma usta, herkesin ilgisini çekince, işleri ilerletti, masadan başlayarak, dükkânda kullandığı birçok aksesuara kadar her şeyi bazalttan yapmaya başladı.

bazalt-kahve-2.jpeg

Bazalttan yaptığı aksesuarlar görenlerin ilgisini çekiyor ve yeteneği şaşırtıyor. Bazalt ustası Cuma Balıkçı, en son bazalttan havan yaptı. Yine bazalttan yaptığı elektrik ocağında kavurduğu menengiçleri bazalttan yaptığı havanda döverek kahve yapılacak kıvama getiriyor. Sonra gelen misafirlerine, elektrik ocağı üzerinde pişirdiği kahvesini ikram ediyor. Daha pişerken kahvenin kokusu, damakta bıraktığı lezzet, içenleri çok şaşırtıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.