VİDEO - Belediye Başkan adaylarının pankartları görüntü kirliliğine yol açıyor!

VİDEO - Belediye Başkan adaylarının pankartları görüntü kirliliğine yol açıyor!
Yerel seçimler kapsamında Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi İnönü, Gazi ve Kıbrıs Caddeleri boyunca uzanan belediye başkan adaylarına ait pankartlar görüntü kirliliğine yol açtı. İlçenin estetiğini bozan fotoğraf ve pankartların kaldırılması talep edildi.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

Kurgu: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere 17 gün kala siyasi partilerin belediye başkan adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında belirlenen Belediye başkan adayları Diyarbakır’da, adeta afiş ve pankart yarışına girdi. Adayların seçmenlerine kendilerini tanıtması amacıyla kentin en işlek ve en kalabalık noktalarına asılan afiş, foto ve pankartlar görüntü ve çevre kirliliğine yol açıyor.

Suriçinin estetiği bozuluyor

surici-pankar-t-1.jpeg

Merkez tarihi Sur ilçesinin en işlek caddeleri olan İnönü, Kıbrıs ve Gazi Caddesi’ne asılan pankart, afiş ve fotoğrafların yoğunlukta olması tepkiye yol açtı. Çeşitli siyasi partilere mensup adayların fotoğrafları ve pankartlar tarihi Suriçi’nin estetiğini bozduğunu ifade eden vatandaşlar, tüm siyasi partilerin ortak bir kararla, ilçedeki tüm pankartların kaldırılmasını talep ettiler.

“Pankart kirliliğinden kurtulmalıyız”

surici-pankar-t-2.jpeg

Vatandaşlar, tarihi Sur içinin pankart kirliliğinden biran önce kurtulması gerektiğine değinerek, “Siyasi partilerin pankart ve afişlerle bütün kenti de donattıkları bir ortamdayız. Bu ortam Diyarbakır’da on binlerce turistin ziyaret ettiği suriçinde olması sıkıntıdır.

surici-pankar-t-4.jpeg

Onun için bunları kaldıralım. Bütün siyasi partiler eşit mesafede ve herkes kendilerine ait bayrak, afiş ve pankartları sur içinde kaldırsınlar. Gürültü ve görüntü kirliliğine de yol açılan bu uygulamanın kaldırılması gerekir. Kaldı ki bu kadar masrafa da gerek yok.

Pankartın çokluğuna göre oy verilmiyor

surici-pankar-t-3.jpeg

Seçmenler oylarını suriçindeki siyasi partilerin bayraklarının çokluğuna göre kullanmıyor. Şehrin diğer farklı ilçelerine pankart ve afişlerini asabilirler. Bizim için önemli olan tarihi sur içidir. Buraya özgü bir tutum geliştirirlerse hem kentin faydasına olacak hem de çevre ve görüntü kirliliği sona erecektir” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum