VİDEO - Burası mesire alanı, çöplük değil!

VİDEO - Burası mesire alanı, çöplük değil!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden onarılarak düzenleme çalışması yapılarak, ziyaretçilere açılan tarihi İç Kale ve içerisindeki Hz. Süleyman Camii ve türbesi çevresindeki yaşanan kirlilik tepkiye yol açtı.

Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden onarılarak düzenleme çalışması yapılarak, ziyaretçilere açılan tarihi İç Kale ve içerisindeki Hz. Süleyman Camii ve türbesi çevresindeki yaşanan kirlilik tepkiye yol açtı. Ziyaretçiler tarafından alana atılan çöpler çevre kirliliğine yol açıyor.

İçkaledeki alanın her noktasında çöp kovaları olmasına rağmen ziyaretçilerin çöplerini yere atması tepkiye yol açtı. Yetkililer, tarih kokan ve manzarası muhteşem olan bir yere çöp atılmasının doğru bulmadıklarını söylediler.

Böyle bir yerin kıymetini bilelim

Ziyaretçilerin yediklerini, içtiklerini mümkünse çöp kovalarına atmalarını çağrısında bulanan yetkililer, “Böyle bir yer bölgede ender bulunan mekânlardır. Misafirlerimizin buraların kıymetini bilmesi gerekiyor. Bir yandan Sur, diğer yandan Hz. Süleyman ve Sahabe türbelerinin olduğu mekânı ziyaret eden vatandaşların çevreyi kirletmemelerini istiyoruz. Belediyenin temizlik ekipleri, sürekli temizliklerini yapıyor ancak yeterli olmuyor. Ziyaretçilerin ve misafirlerin duyarlı olmaları gerekiyor” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.