VİDEO - DEDAŞ, Diyarbakır’ın Gündüz Köyünü elektriksiz bıraktı!

VİDEO - DEDAŞ, Diyarbakır’ın Gündüz Köyünü elektriksiz bıraktı!
Diyarbakır Dicle'ye bağlı Gündüz köyünde 20 gündür elektrik kesik. Köyü ziyaret eden HEDEP Milletvekili Adalet Kaya, sorunun bir an önce giderilmesini istedi.

TİGRİS HABER - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı 80 haneli Gündüz Köyü elektriksiz bıraktı. Borçları ve kaçak tespiti olmadığı halde 20 gündür elektriksiz bırakıldıklarını belirten köylüler kış şartlarında perişan olduklarını söyledi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Gündüz Köyü'ne giderek incelemelerde bulundu. Elektrik trafosunun söküldüğünü söyleyen Kaya, köyde cihazlara bağlı hastaların ve çocukların yaşadığına dikkat çekti. Kaya, "Elektrik kesintisinin sebebini bile bilmiyor köylüler. Hiç kimse bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama da yapmamış. Borçları yok, kaçak tespiti yok, köye yapılmış herhangi bir bildirim de yok. Köylüler, bir gece trafonun onarılıp takılacağı esnada Diyarbakır’daki kurumdan telefon edilerek engellendiğini ifade ediyor” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum