VİDEO - Dikkat, Dikkat! Millet Bahçesinde sizi elektrik çarpabilir

 Özel Haber
Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde yıkılan Atatürk stadyumunun yerine yapılan Yenişehir Millet Bahçesi oldukça güzel yapılmasına rağmen içinde insanları ürküten tabelalarda bulunuyor.

Ramazan Yavuz-Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde yıkılan Atatürk stadyumunun yerine yapılan Yenişehir Millet Bahçesi oldukça güzel yapılmasına rağmen içinde insanları ürküten tabelalarda bulunuyor. Su bitkileri havuzunun kenarındaki “havuza girmek tehlikeli ve yasaktır” tabelasının yanında daha büyük ölçüdeki “Dikkat elektrik çarpma riski var” tabelası ise vatandaşları hayli korkutuyor.

millet-bahcesi-2-001.jpegÖnceki akşam akşam saatlerinde İstasyon Sümer Park içindeki Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Lokaline giderken 2016 yılında yıkılan 56 yıllık Atatürk stadyumunun yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla TOKİ tarafından yaptırılan ve 2023 Kasım ayında tamamlanan Yenişehir Millet Bahçesini “bir gezeyim bakayım neler yapılmış. Öyle giderim” dedim.

Bahçe oldukça güzel

55 dönümlük Millet Bahçesinde millet kıraathanesi, kitapçılar çarşısı, zemin artı otopark, 2 seyir balkonu, oyun ve eğlence alanları, bisiklet ve koşu parkuru, sıfır atık geri dönüşüm parkı, sera, ahşap ve çim seyir basamakları, çok amaçlı etkinlik alanı, yansıtma oyun ve su bitkileri havuzu, kültür ve fizik alanı ve mescit yer alıyor. Millet bahçesinde Biyolojik göletin yanı sıra lavanta, kekik, biberiye, adaçayı, erik ve elma ağaçları da bulunuyor.

millet-bahcesi-5-001.jpegYenişehir semtinde oturan vatandaşların nefes alacağı en önemli alanlardan biri haline gelen Yenişehir Millet Bahçesini gezerken su bitkileri havuzunun kenarındaki uyarı tabelaları dikkatimi çekti. Tabelalardan birinde “havuza girmek tehlikeli ve yasaktır” yazıyordu. Bu normal. Çünkü bunaltıcı yaz mevsiminde millet bahçesini gezecek çocukların bu havuzlara girmesini engellemeye dönük tabelalardı. Ancak yinede yaz aylarında serinlemek için çocukların bu havuzlara girmemesi mümkün değil. Çocukları bu tabelalar durduramaz. Ancak, 2-3 tane görevli sürekli bu havuzların etrafında turlar ve önlem alırsa o zaman çocukları engelleyebilir.

Korkutan tabelalar; “Elektrik çarpabilir”

Şimdi gelelim asıl konumuza. Diyarbakır’da Mardinkapı ile Hz. Süleyman camiinin alt kesimine kadar uzanan ilk millet bahçesi de dâhil bu kadar park, bahçe var ben böyle bir tabelayı ilk kez gördüm. Bu Bahsini ettiğim parklarda da ışıklandırılmış süs havuzları var. Ancak böyle bir uyarı tabelası görmedim. İnsan, “demek ki burada durum ciddi ki, bu tabelayı koyma gereği duymuşlar” diye düşünmeden edemiyor. Su bitkileri havuzunun bazı yerlerine konulan söz konusu tabelalarda “Dikkat elektrik çarpma riski var” yazısı yer alıyor.

millet-bahcesi-elktrik.jpeg

Buna benzer ciddi uyarı tabelalarını genelde yüksek gerilim hatlarının bulunduğu yerler veya hidro elektrik ya da güneş enerjisi santrallerinde falan görürdük. Günde yüzlerce insanın gezmek, dinlenmek, spor yapmak için geleceği Millet Parkında bu tabelaları göreceğim pek aklıma gelmezdi ve açıkçası pek hoş ta olmamış. Tamam, önlem amaçlı konulmuş olabilir. Ama madem insanları elektrik çarpma riski var o halde niye bu soruna çözüm bulunmamış?. İnsanları elektrik çarptıktan sonra “biz uyarı tabelası asmıştık. Su bitkileri havuzuna niye yaklaştınız” mı diyeceksiniz. Her şey çok iyi ve güzelde bu olmadı!. Burası hidro elektrik santrali veya yüksek gerilim hatlarının geçtiği bir alan da değil !. Milletin gelip dinleneceği, hoşça vakit geçireceği bir yer. Millet çoluk çocuğunu ha bire “aman havuza yaklaşma elektrik çarpabilir” diye mi uyaracak. Bu işe bir el atılmalı ve insanlar tedirgin edilmemeli.. Bu kadar masraf yapılmış, bu işe bir çözüm bulunamamış mı yani?. En kısa sürede çözüm bulunması dileğiyle…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum