VİDEO-Diyarbakır Bağlarda kaçak yapı furyası

VİDEO-Diyarbakır Bağlarda kaçak yapı furyası
Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat Depremlerinde en çok etkilenen Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde seçim öncesi kaçak yapılar da yükselmeye devam ediyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat Depremlerinde en çok etkilenen Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde seçim öncesi kaçak yapılar da yükselmeye devam ediyor. Mevlana Halit Mahallesi’ndeki 3 katlı kaçak ticari binaların yapımları devam ederken, hiçbir kurumun müdahale etmemesi riskleri de beraberinde getiriyor. Ağustos ayında DEM Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, kaçak yapıların taşıdığı risklere dair soru önergesi vermişti.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremden etkilenen Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde, kaçak yapılaşma devam ediyor. Alınan tedbirlere rağmen Mevlana Halit Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde kaçak olarak ticari amaçlı olarak inşa edilen 3 katlı iki yapı tamamlanma aşamasına geldi.

Olası depremde büyük yıkım yaşanabilir!

Mimar Mühendisler Odası Birliği’nden edinilen bilgilere göre, kaçak yapılaşmanın yüksek olduğu, mevcut yapı kayıt belgeli bina ve konutların ise yorgun olduğu, yeni üretilmiş konutlarda ise kaliteli ve isabetli malzeme kullanımının töhmet altında olduğu Bağlar ilçesinde devam eden kaçak yapılaşmanın olası bir depremde büyük yıkımların yaşanabileceği ifade ediliyor.

baglar-kacak-yapi-4.jpegBağlar Belediyesi müdahale etmişti

Bağlar Belediyesi, Mevlana Halit Mahallesindeki söz konusu kaçak yapılara müdahale ederek, yıktıklarına dair bir açıklama yapmıştı. 23 Ağustos tarihinde de o zamanki YSP şimdiki DEM Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, kaçak yapıların taşıdığı risklere dair İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması için soru önergesi vermişti.

Bağlar Belediyesi’nin müdahalesine, Milletvekillinin soru önergesine rağmen aradan 7 ay geçmesine rağmen kaçak yapı inşaatlarının tamamlanma aşamasına geldiği görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum