VİDEO - Diyarbakır Büyükşehir Aday Adayı Leygara; ‘Kent dinamikleriyle ortaklaşacağız’

VİDEO - Diyarbakır Büyükşehir Aday Adayı Leygara;  ‘Kent dinamikleriyle ortaklaşacağız’
 Özel Haber
Diyarbakır büyükşehir Belediye Başkanlığı için HEDEP (DEM) Partiden aday adaylık başvurusu yapan Avukat Cabbar Leygara, görev verildiği takdirde, kent içi uzlaşıyı sağlayacaklarını söyledi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır büyükşehir Belediye Başkanlığı için HEDEP (DEM) Partiden aday adaylık başvurusu yapan Avukat Cabbar Leygara, görev verildiği takdirde, kent içi uzlaşıyı sağlayacaklarını söyledi. Leygara, kent dinamikleriyle ortaklaşacaklarını, her kesimin belediye başkanı olacağını ifade etti.

Bağlar Belediyesi eski başkanlarından Avukat Cabbar Leygara, Büyükşehir için aday adaylığı başvurusunu yaptı, Tigris haber’e konuştu. HEP’den bu yana, 33 yıldır bu çizginin savunucusu olduğunu söyleyen, Leygara, kent uzlaşısını sağlayacağını ve herkesin belediye başkanı olacağını söyledi.

Av. Cabbar Leygara, parti üyelerini ve delegeleri ön seçimin yapılacağı demokrasi şölenine davet etti.

‘Anlayışımız özgürlükçü’

Leygara’nın adaylığı ile ilgili açıklamaların ana başlıkları şöyle;

“HEP geleneğinden bu yana öze dönüş hareketiyiz. Biz öze dönmek ve özümüzü tekrar kazanmak istiyoruz. Demokrasi kültürünü hayatın her alanında göreceğiz. Bu özgürlükçü anlayışımız yaşamın her alanında vardır.”

cabbar-leygara-7.jpgEş başkanlık kırmızıçizgimiz

“Tabii ki en çok kadın özgürlükçü politikamız Kürdistan coğrafyasında, Kürdistan sosyolojisinde birebir etkili olmuştur. Belediyeciliğimizin esas temeli o olacaktır. Eş genel başkanlık sistemi bizim için de kırmızı çizgimizdir. Biz eşitlikçi vurgunumuzu sadece söylemde değil, gerçek hayatta da uygulayacağız.”

‘Kent uzlaşısını sağlayacağız’

“Geçmişteki pratiğimiz ortada, seçildiğimizde bütün kentin belediye başkanıyız. Yani bize oy veren, vermeyen herkesin belediye başkanıyız. Her kesime hizmet edeceğiz. Diyarbakır merkezine de, 17 ilçesine de hizmet ettik. Burada HDP belediyeciliği Türkiye’de sayılı örnek belediyeciliklerden biridir. Bugün Kayapınar, Bağcılar Mahallesi'ndeki kentleşme, Türkiye şehirleşmesinde o literatür de önemli bir yer, önemli bir örnek olarak gösteriliyor. Bizlerin döneminde altyapı sorunları çözüldü. Bizlerin döneminde Kürt kimliğine ilişkin festivaller yapıldı. Kürt kimliğini, Kürt kültürünü koruyan hizmetler yapıldı. Bizden sonraki arkadaşlar da devam etti. Dediğim gibi; biz geçmiş mirası iyisiyle kötüsüyle sahipleneceğiz. İyi şeyleri devam ettireceğiz, kötü olanlardan da ders alıp; yeni, daha gelişkin sosyal belediyecilik ve Kürt kültürünü öne çıkaran bir belediyecilik yapacağız.

Ama bunu yaparken de kent uzlaşısı dediğimiz, kentin bütün dinamikleri ile temasta olacağız. İster bize oy versin ister vermesin kapımız herkese açık olacak. Temel şiarımız kent uzlaşısızdır.”

Kent dinamikleriyle ortaklaşacağız

“Kentle uzlaşacağız, ayrılıkları, kavgaları öne çıkarmayacağız. Biz Bunu ilk başta parti içinde güçlü olarak yapıyoruz. Bunu daha sonra kentin bütün dinamikleriyle gerçekleştireceğiz.

Zaten 94-2004 yılları arasındaki belediye başkanlığımda da bu pratiğimiz ortadadır. Kapımız herkese açıktır ve aynı anlayışla devam ettireceğiz. Şimdiden bize oy verecek, bizimle çalışacak, partimizin aldığı kararlar çerçevesinde demokrasi şöleninde çıkacak karara, halkın iradesine saygılıyız. Seçilirsem, kurduğumuz ekibimizle halkımıza hizmet etmeye hazırım. Başka bir arkadaşa teveccüh edilirse de, o arkadaşımızın da yanında olacağız, sonuna kadar destekleyeceğiz. Herkese sevgiler saygılar sunuyorum. 31 Mart kent uzlaşısının gerçekleştiği bir gün olacak. Kentte barışın ve sevginin ağırlık kazanacağı bir gün olacağına inanıyorum. Herkese şimdiden saygılar sunuyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum